dimarts, 24 d’abril del 2012

Corns de brioix de crema


Avui farem corns de brioix amb crema pastissera. Per fer-los hem de tenir la pasta de brioix i la crema pastissera. Les mesures són la meitat de la recepta de la pasta de brioix (250 g de farina) i de crema pastissera (350 g de llet).
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran 8 corns i un pes d'aproximadament 730 g.

Elaboracio:
Quan tinguem la pasta en aquest punt la deixarem reposar 60 minuts. 
La taparem amb un bol de plàstic per a què no li toqui l'aire.
Passats els 60 minuts aixafarem la pasta amb les mans, doblegant els costats cap al mig i li donarem una forma allargada. Amb un ganivet farem 8 talls de 58 g cada un.
Agafarem un trosset, l'aixafarem amb les mans, doblegant els costats cap al mig,donant-li forma rodona i el deixarem reposar.
Ara deixeu-me dir una cosa: si a mi m'haguessin posat dintre el bol de l'amassadora i la pala comencés a donar voltes i més voltes i fer-me trossets i aixafar-me per les parets, quan em traurien de dintre no estaria cansat..., estaria mor. La massa només està cansada, i per això la deixarem reposar (a poc a poc i bona lletra). Després, agafarem un trosset i amb un corró l'aplanem.

El cargolem. 
Amb les mans untades d'oli s'estira, es deixa reposar i es torna estirar. S'ha de fer 4 o 5 vegades.
Ha de quedar uns 700 mm de llarg.
Aquí tenim els motlles (són uns corns d'acer inoxidable).
Perquè es pugui treure millor la massa quan estigui cuita, es folren de paper de forn.
Agafarem el tros allargat de massa i donarem voltes al motlle.
Els he posat sobre una planxa de silicona i aquesta sobre una reixeta de forn, he batut un ou en un vas i amb un pinzell els he pintat de sobre.
Els he posat al forn. Han de llevar a temperatura ambient amb la porta tancada.
Després de 45 minuts els he tret.
Escalfat el forn a 200ºC, he posat la reixeta a dintre. Ha baixat de temperatura fins uns 180ºC.(el forn a dalt i a baix sense ventilador) 
Després de 20-22 minuts.
Quan estan freds he tret del motlle.
He posat la crema pastissera en una mànega i he omplert els corns. Amb un ganivet he afinat la crema i amb un colador amb sucre fi els he empolsinat. 
Els he posat sobre una safata amb blonda.


Segurament pensareu quina feinada..., quan hi he estat? Doncs no ho sé, ni m'interessa saber-ho. Només sé que he passat una molt i molt bona estona fent aquesta recepta


11 comentaris:

  1. Aixó es el que jo contesto quan hem diuen:quina feinada a la cuina??? per mi, la cuina, es un centre terapeutic...jaja.
    Jo, els corns, els faig amb pasta de full, pero així m'apu.nto la recepta i ho provare...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. ains!!!! si tingues més temps provaria de fer tot aixo... ho expliques tan bé i deu estar boníssim!!!!

    ResponElimina
  3. Hola Ramón, encantada de conocerte. He llegado hasta tu blog casi de casualidad mientras curioseaba por Internet y me he quedado maravillada con tu repostería. Empezando por estos canutillos y pasando por esas mágnificas tartas, roscón de reyes, todo tipo de bollos rellenos y unas deliciosas bambas ( aunque no me he quedado con el nombre que las has dado tu, pero así las llamamos por aqui) rellenas de nata y chocolate por encima que me han maravillado. Con tu permiso me quedo por aquí, para no perderme nada de aquí en adelante. Un saludo

    ResponElimina
  4. Hola Ramon, a mi m'encanten i fa molt que no en menjo.
    T'han quedat genials

    ResponElimina
  5. Sempre els he fet i menjat amb pasta fullada. Quina alternativa més bona ens has ensenyat.

    ResponElimina
  6. Ostres than quedat perfectes! Tinc ganes de provar-los...hauré de comprar els cons! No he vist pas a pas més ben fet! Moltíssimes gràcies per la feinada!

    ResponElimina
  7. Ho expliques tan bé que vénen unes ganes boges de fer-los, que bonics!

    ResponElimina
  8. Jo les faig amb pasta de full, directament, jajaj així m'estalvio feina. son bonissims amb crema!! petons

    ResponElimina
  9. Ramon ..quina pasada de corns ....mira que no m'hen recordaba d'aquest corns ...la veritat es que fa temps que no enveig a les pastisseries ...comprare el motllos i els faré.
    petons

    ResponElimina
  10. Mare meva Ramón... fas unes postres tan professionals... de veritat. Et queden unes safates precioses. M'agradaria tenir-te com a convidat a casa pq' segur que mai vas amb les mans buides! je je je
    Petons, Sandra
    www.miscositassrv.blogspot.com

    ResponElimina
  11. sisi. quina feinada...pero que bons!!!

    Ramon, ets un crac!!

    Una abraçada!!

    ResponElimina