divendres, 11 d’octubre del 2013

Pastissets nata i trufa


Aquí tenim uns pastissets de massa de braç de gitano, nata i trufa. Veureu que són molt fàcils de fer. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran 12 pastissets de 50-100 mm i un pes d'aproximadament 1200 g. 

Per fer la planxa teniu la recepta i les mesures dels ingredients de la massa del braç de gitano. (quant més bons poseu els ingredients, més bons seran els pastissos)
Aquesta planxa fa unes mides de 320x 440 mm i hi he repartit les 12 peces. Podeu fer les mides que vulgueu vosaltres, am la planxa més grossa o més petita, així com les mides dels pastissets.
Amb la ajuda d'un metre, un regle, un ganivet de serreta i aquesta plantilla de cartró he tallat 24 trossets i així han quedat tots igual.
He triat els 12 trossets més macos per posar a la part de sobre. En un cassó s'escalfen dues cullerades de confitura d'albercoc i una mica de sucre. La deixem bullir i la passem per un colador. Amb una cullera s'aixafa per a que surti liquida i no hi hagi grumolls (interessa que quedi espessa per a que aguanti la brillantor). Amb un pinzell es pinten.
Als altres, amb una mànega pastissera, hi he posat la trufa 500 g.
A sobre la trufa hi he posat la nata 500 g.
Posem la part de sobre.
Amb la mànega amb nata es decora al vostre gust.
Sobre una safata.


Aquests pastissets amb una mica de pràctica són fàcils de fer, estan bé de preu i teniu unes postres de categoria, per quedar la mar de bé. Ara que s'acosta l'hivern i les temperatures són més baixes va més bé per treballar la nata i la trufa. És el temps ideal per fer aquest pastissets. Quan estan fets s'han de posar de seguida a la nevera. Penso que ha valgut molt la pena de passar uns petits 
moments i fer aquesta recepta.  


16 comentaris:

  1. oohhh amb nata m'encanten!! saps que, dema vull fer un braç de gitano , i agafare la teva recepta per la massa, amb el teu permis. Ja t'explicaré que em surt! jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser, tens tot el meu permís per copiar la recepta no aquesta si no totes, i estic ben segur que te quedara molt be.
      Roser una abraçada!!!!

      Elimina
    2. ja l'he fet, i ja ens l'hem menjat!! ets un crak!!! aquesta recepta la publico ben aviat i dedicada!! moltes gràcies mestre! peto

      Elimina
  2. Ramón, com sempre, bonics i bonissims

    ResponElimina
  3. M'encanta la idea. L'altre dia vaig fer el braç de gitsno de crema. Posada la massa en forma de pastisset individual m'agrada, com sempre

    ResponElimina
  4. Quina delícia de pastissets! i a més com sempre, súper ben acabats i decorats, un artista!

    ResponElimina
  5. Hola Ramon, quant de temps sense passar pel teu blog!!! m'acaba d'entrar una gana veient tot els que has fet aquest temps!!!
    petons
    carmen

    ResponElimina
  6. Ohhhhhh quina delicia Ramon !! Aquests pastisset han de ser bonissims. Les teves receptes mai fallen.
    petons

    ResponElimina
  7. Aquests tipus de pastissets em porten records d'infantessa, avui ens done per fer molts dolços americans, però no s'han de perdre els de tota la vida.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Que monos i quina bona pinta que tenen Ramon!! Jo ja vaig provar els teus mini bracets de gitano (pendents de publicar al meu bloc, ja t'avisaré quan ho faci). Segur que aquests pastissets també estan boníssims!
    Petons

    ResponElimina
  9. Molta innovació però aquests pastissets no fallen mai!

    ResponElimina
  10. Quina col·lecció més bonica i bona!! una versió que no pot fallar!!!

    ResponElimina
  11. Deliciosos y bonitos me encantan, me gustan tus recetas me quedo como seguidora besos

    ResponElimina
  12. I tant que són facils de fer... i han de ser boníssims!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina