dissabte, 18 de febrer de 2012

Brioixos de nata i xocolata


Per fer-lo hem de tenir la pasta de brioix, nata i xocolata. Les mesures són la meitat de la recepta de la pasta de brioix (250 g de farina) i 400 g de nata. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de brioxios d'aproximadament 950 g 80 g cada un.

Elaboració:
Aquí tenim la pasta de brioix.
Amb un ganivet la tallarem, surten 12 trossets de 36 g cada un.
Amb les mans s'aixafa cada trosset doblegant els costats cap all mig. Hi posarem la mà a sobre fent una mica de pressió i li donem voltes per a que quedi de forma rodona i fina.
Els posarem sobre una safata de forn de manera que el costat més maco quedi a la part de dalt, força separats l'un l'altre perquè quan llevin no es toquin. En un vas batem un ou i els pintem amb un pinzell.
Es posa la safata en el forn a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota i es deixa llevar una hora fins que la massa pugi més del doble (com sempre, són mesures orientatives ja que depenen de la classe de farina que hi poseu)
Quan està al seu punt, es treu la safata del forn (ara sí que cal anar amb compte, no donar copets a la safata i no tocar la massa). El temps de llevar es orientatiu, potser amb tres quarts d'hora n'hi ha prou, perquè amb el temps de escalfar el forn, ja hi tindrem un altre quart).Amb un drap es treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a 180ºC. En posar la safata al forn perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 160ºC.
Es posa la safata al forn i es deixa coure uns 10-12 minuts.
(tots els temps de forn són mesures orientatives ja que depenem si els brioixos són grans o petits i també del tipus de forn)
Quan estiguin freds els tallem per la meitat amb un ganivet de serreta.
Posem la xocolata en un bol de vidre i aquest en el microones en petites sessions. Cada sessió remenem amb una llengua pastissera i deixem que es refredi a 30ºC..
Posem la part de sobre del brioix en el bol de la xocolata desfeta i tot seguit la col·loquem en una reixeta. S'hi poden escampar també boletes multicolors per sobre i ho deixem refredar. (si en feu molts i es refreda la xocolata, les boletes no s'enganxaran, s'agafa un assecador de cabells, se li dóna una mica de escalfor, i ja ho tenim solucionat).
Omplim la mànega pastissera de nata (en la foto l'he posat en un pot de vidre per a que s'aguanti).
Posem la nata a la part de baix del brioix.
Quan tinguem la xocolata freda, posem la part de dalt a sobre la nata.
Els posem en una safata amb blonda.

També es poden fer de  crema pastissera, trufa. I aquí tenim el brioix de nata i xocolata. Ja 
amb direu si es bo!!!!!!

7 comentaris:

  1. Ostres Ramon, Mira que t'anagafaré uns quants i així ja tindre les postres .
    T'han quedat de fàbula.
    Fins aviat

    ResponElimina
  2. Mare meva, quina pinta que tenen aquets brioixets amb nata.... A veure si tinc temps aquesta setmana i provo de fer-ne. Suposo que un cop cuits i sense farcir, es poden congelar,no?
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Si Gemma es poden congelar i farcits també, t'animo a fer-los.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  4. Son com lioneses però de brioix!, ben dolcetes i boniques. Amb el puntet cruixent de la xocolata trobo que li dóna un toc divertit. Bon cap de setmana!

    ResponElimina