dissabte, 12 de maig de 2012

Borratxos de crema cremada



Avui farem borratxos de crema cremada. Per fer-los hem de tenir tres preparats, una planxa de massa pel braç de gitano, crema pastissera i crema de cremar. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de borratxos de aproximadament de 1510 g.

Aquí tenim la planxa de massa pel braç de gitano. Aquesta planxa l'he fet de 5+1 ou i he multiplicat proporcionalment la resta d'ingredients. Han sortit 21 borratxos (si en voleu fer més haureu de fer dues planxes, segons el tipus de forn) 
Aquí la crema pastissera amb 500G de llet.
.I aquí la crema de cremar amb 100 g de llet.
Traurem el paper de la part de sota la planxa. Aquesta planxa l'he posat sobre un altre paper i hi he posat la crema pastissera.Amb un ganivet l'he escampat per a que quedi ben repartida.
Amb les mans el cargolarem una mica tot estiran el pape.
Amb la mà esquerra s'aguanta el paper per sota la safata i amb la dreta, amb l'ajuda d'una safata de forn, l'apretem per a que quedi ben rodona i l'envoltem amb el paper.
Com que tenia temps, l'he deixat reposar unes 10 hores a la nevera. Amb un ganivet de serreta l'he tallat fent trossets de 20 mm.
A la part de sota hi he posat una mica de sucre.
Amb la pala calenta els he cremat, molt poc.
He donat la volta al borratxo. Aquest és el moment de, si es vol, posar-hi unes gotes de conyac.
A la part de sobre, amb un ganivet hi he posat crema de cremar.
He posat una mica de sucre sobre la crema.
I el cremem. Es millor tornar a posar-hi sucre i cremar-lo dues vegades.

Ja els tenim cremats.
En un cassó s'escalfa gelea de poma i amb un pinzell es pinten. Es pot fer també amb confitura d'albercoc, aquesta confitura d'albercoc es posa una mica en un cassó amb una miqueta de sucre i una miqueta d'aigua i es deixa bullir uns segons. La colem amb un colador i ja podem pintar.

 Els he posat cada un dintre una càpsula de pape i tots sobre una safata amb blonda.


I hem arribat al final d'aquesta nova recepta dels borratxos de crema cremada. Són bonissims!!!!! Aquí tenim una altra cosa que podem fer servir també per fer rebosteria.

10 comentaris:

  1. mmmm, que bons han de ser! Mai n'he menjat però m'ha agradat l'idea.
    Feliç dia!

    ResponElimina
  2. Ramon aquest borratxos t'han quedat de f'abula !!! Precisament aquesta setmana el meu home hem demanava si habia trobat cap recepta de borratxos ...segur que els hi faré.
    petons

    ResponElimina
  3. Tenen una pinta espectacular. Han d'estar bons, bons, boooooons!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Ramon sembla que m'endevinis el pensament. Des de que en Narcís va fer el braç de gitano que li vaig dient: fer-me borratxos però no pics. T'han quedat com els que m'agraden.
    Una abraçada

    ResponElimina
  5. uuaaaaaalaaaaa que macos t'han quedat!!! i han de ser un escandoool!!! avuii per despres de dinar m'anirien de fàbula....me n'envies uns quants!! ;) petons

    ResponElimina
  6. Aquets pastissets son una debilitat a casa meva....L'avi ens en comprava quan erem petits, els diumenges !!!
    I amb aquestes explicacions pas a pas que ens fas, mi posaria ara mateix !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. Buf! Quants n´havia menjat! T´han quedat de fàbula.

    ResponElimina
  8. Mmmmmmmmm quina delicia de pastissets!!!!!!!!!! m'encanten!
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
  9. Hola, primer de tot felicitar-te per aquest blog, les receptes són fantàstiques. Aquests cremats tenen una pinta maravellosa.

    ResponElimina