dissabte, 15 de setembre de 2012

Boletes de coco i xocolata


Avui farem boletes de coco i xocolata. Són molt senzilles de fer i molt bones. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 610 g.

Ingredients:
-200 g coco ratllat
-200 g de sucre
-80 g clara d'ou
Barrejarem el coco i el sucre en un cassó amb una espàtula de fusta i hi afegirem les clares. Continuarem remenant i ho courem a foc lent, remenant sense parar, amb suavitat fins que tinguem una pasta enganxosa.
La traurem del foc i amb les mans una mica humides d'aigua, farem boletes i les posarem sobre una safata de forn, com més iguals millor.
Tindrem el forn calent a 180-200ºC, sense ventilador. Hi posarem la safata i els courem com si fossin panellets, uns 5-6 minuts. Han de tenir una petita ombra de color. Si cal es pot engegar una mica el grill. Però compte de no passar-se de temps de forn, perquè han de quedar toves de dintre. 
Ara anirem per fondre la xocolata.
Es posen 150 g de xocolata en un plat fondo i es posa en el microones en petites sessions de 15 segons cadascuna. Es va remenant cada sessió amb una llengua pastissera fins que la xocolata quedi ben fina.
Es deixa refredar fins a 30ºC, que és el moment quan s'ha de treballar la xocolata.

Tindrem les boletes sobre una reixeta i aquesta sobre una safata. A l'hora de treballar la xocolata s'ha d'anar una mica depressa perquè si queda freda no es pot treballar bé. Amb una cullera agafarem xocolata i la tirarem per sobre, i les adornarem amb boletes de sucre de colors. Si se'n fan moltes i les boletes no s'enganxen se li pot donar escalfor amb un assecador de cabells. Problema solucionat. 
                                          
Quan està la xocolata freda els posem en unes càpsules de paper en una safata amb blonda.

.
Ja tenim una altra de les peces per fer una bona safata de rebosteria.
Els meus nets, en Martí i la Mireia, quan veuen els rocs de coco i les boletes n'agafen i se'ls mengen amb una afició! Per mi és una satisfacció molt i molt gran (de tots els altres pastissos, n'han vist tants, que ja no en volen).
En la propera entrada farem flamets d'ou.

10 comentaris:

  1. M'encanta fer les boles de coco i xocolata!!!!!!!! estan molt bones!!! :P

    petons

    ResponElimina
  2. quin vici aquestes boletes, per començar i no parar!!! una pinta fantastica per regalar a algú, oi? petons

    ResponElimina
  3. Sense ser amant del coco, haig de reconèixer que a aquesta safata li faria força mal... Queden unes boletes molt boniques!

    ResponElimina
  4. Jo, com la Mercè,tot i no agradar-me el coco, aquesta safata fa molt bona pinta...
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Tinc coco Ramon i m'has donat una bona idea. Són boníssimes i com dius senzilles.
    M'agraden els teus apunts perquè sempre porten bons records.

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta... llàstima que siguin de coco, a mi tampoc m'agrada massa ;-(

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Tenen una pinteta bonissíma, tot i que no soc llaminera. Amb el teu permís en quedo a casa teva,
    Muxuak

    ResponElimina
  8. Hola Ramon! No coneixia el teu bloc. M'han conquistat aquestes boletes de coco! Et seguiré!! Petons

    ResponElimina