dissabte, 1 de setembre de 2012

Pastís Sacher


Feia dies que volia fer aquest pastís sacher. I l'altre dia vaig entrar a la cuina, em poso el davantal, vaig per feina, i aquí el teniu. Per fer-lo hem de fer tres preparats diferents: la massa de xocolata, glaça d'albercoc, i glaça de xocolata.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de aproximadament 850 g.

Masssa de xocolata
Ingredients:
- 83 g de xocolata negra
- 4 ous
- 83 g de mantega pomada
- 90 g de sucre en pols
- 10 g sucre de vainilla
- 66 g de sucre en gra
- 66 g de farina
He posat la mantega en un bol, aquest en el microones i amb un batedor l'he deixat pomada. Hi he afegit el sucre llustre i l'he batut.
Aquí hi he posat un rovell d'ou i l'he batut.
He fet el mateix amb els altres, d'un a un.
He posat el bol de la xocolata en el microones en petites sessions i amb la llengua pastissera l'he afinat. Les clares les he posat en el bol de la batedora per muntar-les. 
Quan he tingut les clares a punt de neu hi he afegit el sucre en gra i les he acabat de muntar.
Quan he tingut la xocolata a 30ºC l'he posat en el bol i amb una llengua pastissera l'he barrejat de baix a dalt, amb molt de compte.
He posat la farina i el sucre de vainilla en un colador. He posat una quarta part de merenga en el bol i, també amb el colador, hi poso una quarta part de farina més o menys. Amb la llengua pastissera l'he barrejat com abans.
He fet el mateix amb les altres tres parts.
He posat la massa en el motlle de 220 mm per 45 mm de alt. Aquest el tenia sobre un paper de forn i sobre una safata.
Tindrem el forn calent a 200ºC, hi posarem la safata a dintre i ens baixarà a uns 180ºC que serà la temperatura que hem de tenir per coure'l.
Després de 45 minuts. He estat tot aquest temps controlant la temperatura i sempre ha estat a 180º. Cap al final es pot tocar la massa amb la punta dels dits per veure que si s'enfonsa una mica ha de recuperar ràpidament la forma, amb molt de compte. O es pot posar un escuradents i ha de sortir net. Costa molt de veure amb el color quan es cuit. 
El temps de forn també dependrà de si el pastís és gros o petit. 
Glaça d'albercoc
Posarem melmelada d'albercoc en un cassó amb una mica d'aigua, esperarem que bulli i la colarem.
Quan estigui ben fred, tallem la massa per la meitat i en un costat, per la part del mig, hi he posat la glaça d'albercoc.
Es tapa amb altre meitat, que quedi ben pla. L'he posat sobre una reixeta i aquesta sobre una safata de forn.
Glaça de xocolata
Ingredients:
-200 g de xocolata negra
-200 g de nata 
-40 g de mantega
Anem per fer la glaça de xocolata. Posarem la nata en un cassó, aquest al foc fins que bulli. Després el traurem del foc i hi tirarem la xocolata. L'afinem amb un batedor i hi tirarem la mantega a trossets. També l'afinem. Quan tingui una mica de consistència, tirem la glaça sobre el pastís.
Agafarem la safata amb les mans i la mourem per a què la glaça caigui pels costats i quedi ben planera a sobre. S'ha d'anar una mica depressa.
He fet un con de paper de forn i amb glaça de xocolata he adornat el pastís.

Ja en tenim un altre de fet! Eh que és maco! El podeu congelar o tallar-lo a trossets i posar-los al congelador. Si un dia celebreu una festa i al final penseu "Que hi ha de postres?", sempre el  podeu treure uns moments abans. La xocolata es descongela molt ràpid i si són trossets molt més! Teniu bomboneria fina.
En la propera entrada farem lioneses.

12 comentaris:

  1. uuuauu quina pinta!!! pels amants de la xocolata és un pastis ideal! petons

    ResponElimina
  2. Increïble! Dels meus preferits! Carai, ja ho faré això de congelar-lo, bona idea!

    ResponElimina
  3. Magnífic, molt bona idea això de tenir- ne al congelador!

    ResponElimina
  4. T'ha quedat perfecta !! ......té una pinta i aixó de tenir-ne algun al congelador va molt i molt bé:
    Petons

    ResponElimina
  5. A casa, ens encanta i no he conseguit mai que en sobri, per congelar-lo...jejeje
    Petonets.

    ResponElimina
  6. No conec ningú que es negui a menjar-ne d´aquest pastís. És tant bo!

    ResponElimina
  7. Aquest pas a pas, torno a dir que és fantàstic!, un pastís que no deceb mai!!!, una abraçada!

    ResponElimina
  8. Hola Ramón, he ha gustado mucho la receta, las fotos y como lo explicas.
    Un cordial saludo desde Holanda

    ResponElimina
  9. La Sacher és el pastís q més m'agrada, és tan bona!!! L'he fet algun cop però compararé amb la teva recepta! Merci pel gran pas a pas, com sempre! ;)

    ResponElimina