dissabte, 1 de desembre de 2012

Torró de gema


Dintre aquesta capsa ja hi tenim la barra de torró artesà de gema cremada.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 550 g.

Elaboració:
Aquí tenin la massa del torró de gema.
A la part de sota hi posem sucre.
I amb la pala ben calenta l'he cremat  una miqueta.
Li he donat la volta i amb un ganivet hi he posat uns quatre mm de gruix de gema pastissera.
S'hi posa sucre.
I amb la pala ben calenta es crema una miqueta. S'hi torna a posar sucre i es torna a cremar per a que quedi un color clar i maco.
He posat una mica de melmelada d'albercoc en un cassó, amb una mica d'aigua i una mica de sucre. L'he posat al foc fins que bulli i he pasat la barreja en un colador. L'he tornat a posar al cassó i aquest al foc fins que torni a bullir. Faig això per a que quedi fina i no hi quedin grumolls. Amb un pinzell pinto la gema amb molt de compte. (també es pot fer amb gelea de poma)
La posem dintre la capsa i fem la darrera foto.
Aquesta és la primera barra de torró d'aquest blog i de la nostra col·lecció, perquè en farem més que també seran molt bons. Us animo que la feu perquè és molt senzilla. El secret per a que les coses quedin bé és fer-les forças vegades, perquè dels errors és d'allà on s'apren. La propera entrada farem el torró de xocolata i nous de macadàmia.

7 comentaris:

  1. No soc gaire amant del torró de gema, perquè el trobo massa dolç, però em fa molt contenta trobar la recepta, ja que m'agradaria fer-lo pels de casa, que son força llaminers!. Una abraçada.

    ResponElimina
  2. és el meu torro preferit, aixo si, només el compro si és de bona qualitat, que els de supermercat no valen res d res!! m'apuntaré la recepta, a veure si m'animo!! petons

    ResponElimina
  3. T'ha quedat perfecte aquest torró de gema. Es el preferit del meu marit ..m'ahuré d'aminar a fer-lo.
    Petons

    ResponElimina
  4. Ja els espero per Nadal sempre. No sé perquè només en fem aquestes dates

    ResponElimina
  5. Uau! Ja has començat, Ramon? El que més m'agrada, de torró, és aquest que has fet tu!! Petons

    ResponElimina
  6. Amb aquest torró tan preciós que has preparat, ja m'agradaria que fóssim Nadal!

    ResponElimina
  7. Impressionant, Ramon sens dubte és el meu torró preferit!!

    ResponElimina