dissabte, 12 de gener del 2013

Pasta salada amb filets d'anxova


Aquesta entrada d'avui és senzilla però molt i molt bona (en farem més i les ajuntarem per una nova col·lecció Pasta salada per pica-pica). Als anys 60 això no es feia diàriament, només per encàrrec. Quan fèiem aquesta rebosteria salada teníem l'amo sempre al costat perquè el dolç no ens agradava, però el salat ens l'haguéssim menjat tot. De seguida que la teníem feta se l'enduia a dalt a la botiga. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 340 g.

Ingredients:
1 = 1 làmina de pasta de full fresca de 275 g, 
2 = filets d'anxova.
3 = olives verdes farcides d'anxova.
4 = formatge ratllat.
He posat la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball empolsinada amb una mica de farina. La pasta de full l'he comprat fresca al super. Si la voleu fer vosaltres mateixos aneu a aquesta entrada.
He agafat un regle de fusta i he marcat quadrets de 50 x 50 mm. Amb un ganivet els he tallat i així queden tots iguals.
He agafat un trosset i amb cartró li dono forma de floreta.
En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i es pinta amb un pinzell.
Hi poso al centre la meitat d'una oliva verda farcida d'anxova.
Envolto l'oliva amb un trosset de filet d'anxova.
Poso a sobre una mica de formatge ratllat.
Els poso en una safata de forn.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata. Hauria de quedar a uns 170ºC de temperatura.
Després de 20 minuts l'he tret. 
Quan es treu del forn de seguida es torna a pintar amb ou batut. Queda molt més brillant.
I aquí el he posat en una safata amb blonda.


Ja tenim un altre cosa per la nostra col.lecció. Es pot fer un dia per altre, i és molt millor menjar-los quan estiguin ben freds.


14 comentaris:

  1. Ramon llàstima que ja han passat les festes! A la propera que vingui els faig segur.
    Tens un bloc per passejar-hi cada dia.

    ResponElimina
  2. bonissim aquest canape i molt maco que t'ha quedat!! que bo!! petons

    ResponElimina
  3. Oooh!què boniques...Quin amo més llest.Contractava personal al qual no li agradava el dolç: per tant, la comanda sencera. No tenia perill que el deixessiu sense braç de gitano.

    ResponElimina
  4. Aquests aperitius volen, a mi m'encanten. Quan era petita els saladets de tonyina em portaven boja... una abraçada!

    ResponElimina
  5. Que bona la pasta salada!!!
    I la saata fa un goig!!!
    Petonets

    ResponElimina
  6. Un aspecte tan professional i tan senzilla de fer aquesta recepta! Te una pinta boníssima! Segur que no tardaré a provar-la.
    Montse.

    ResponElimina
  7. Ho provaré sense dubtar!!! Tenen molt bona pinta!! Amb unes palmeres de pernil dolç i formatge i unes altres de sobrassada quedaran uns aperitius genials!!

    ResponElimina
  8. Ohhh Ramon que bones aquestes pastes salades, ho provaré sens dubte!!

    ResponElimina
  9. Ramon, gràcies per les teves paraules de felicitació

    ResponElimina
  10. Quina bona idea per fer-ho al pica pica !! Prenc la idea per montar un bon aperitiu.
    Abraçades.
    recoraromas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  11. Exit total! Jo li vaig possar les olives senceres, i a tots els hi va encantar!
    Molt fàcil i bona!!

    ResponElimina
  12. Les vaig fer d'aperitiu la nit de cap d'any i vaig triomfar!! Gràcies!!!

    ResponElimina