dissabte, 19 de gener del 2013

Pasta salada de carn picada



Aquí tenim pasta salada de carn picada. Unes minicrestes plenes de carn de salsitxa, que ja porten sal i pebre, i a sobre formatge ratllat. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 280 g (perdem pes en fer les rodonetes perquè quedaran trossos de pasta que podrem fer servir per fer una altra cosa).

Ingredients:
1 = 1 làmina de pasta de full fresca de 275 g.
2 = 3 salsitxes (uns 150g )
3 = formatge ratllat
Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball una mica empolsinada de farina. La pasta de full l'he comprat fresca al super.
Amb una copa de 50 mm de diàmetre he fet rodonetes. Les vores de la copa han de ser un mica gruixuts per a que es soldin una mica els fulls i no s'inflin molt en coure's.
L'he aplanat fins el doble de la mida amb un corró.
He posat carn picada al centre. En un vas hi posem un ou, el batem amb una forquilla i amb un pinzell pintem la vora de davant per a què en doblegar-se es soldi.
He doblegat la massa i amb el dit he fet una mica pressió a tot el vol de la minicresta per a que quedi ben soldada. Amb el pinzell es pinta amb l'ou batut.
S'hi posa una mica de formatge rallat a sobre.
Els poso en una safata de forn.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata. Hauria de quedar a uns 170ºC de temperatura.
Després de 20 minuts l'he tret.
Quan es treu del forn de seguida es torna a pintar amb ou batut. Queda molt més brillant
I aquí el he posat en una safata amb blonda.


Hem arribat el final de la recepta i ja tenim una altre cosa per posar a la nostra col·lecció.

                                       

9 comentaris:

  1. Ideal per un aperitiu o per un sopar informal.
    petons

    ResponElimina
  2. Ampliant la llista de pendents...!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Aquesta si que m'agrada per aquesta setmana. Hem fet pasta de full i en vull fer amb verdures però també en faré d'aquestes.
    Boníssim!

    ResponElimina
  4. m'encanten aquestes pastetes salades.....la pasta de full es tan versatil oi? petns

    ResponElimina
  5. Aiss Ramon...ara ja no sé si em decanto pel dolç o pel salat...Això està boníssim.

    ResponElimina
  6. Caram quina idea més xula i fàcil!!!
    Petonets!

    ResponElimina
  7. Nyam,nyam ara mateix me les menjaria totes. Quina bona pinta!!!
    De ven segur que les provaré de fer.

    ResponElimina