divendres, 8 de març de 2013

Bunyols de triangle


Ara que s'acosta el temps dels bunyols en farem de triangle. Els farem amb una tècnica diferent: senzilla i ràpida. Queden boníssims!!!!!(Amb això modifico una part important de la recepta. Vaig voler anar massa de presa i això per la pastisseria no és bo. Així queden molt més bé)
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 500 g.

Ingredients:
275 g de farina.
2 ous.
25 g de mantega.
15 g d'aigua.
75 g de sucre fi.
4 g de impulsor ("llevat" Royal).
1 llimones ratllada.
Es posa la farina en forma de volcà, i a dins s'hi posen tots ingredient. La mantega primer la posarem en un plat amb l'aigua i la fondrem al microones.
Amb els dits s'afinen tots els ingredients.
S'hi afegeix la farina dels costats.
Es barreja molt poc com si fos una pasta brisa. Al final es pot fer servir una rasqueta.
Amb les mans o amb l'ajuda de un corró s'estira.
La deixarem amb uns 8 mm de gruix i 100 mm de ample i amb un ganivet tallarem els triangles.
Amb una rasqueta s'agafen un per un, es posen en l'oli amb molt de compte (crema molt!) i es couen de la part de sota.
Quan estan bé de color es giren per coure'ls de l'altre costat. Quan estan cuits es treuen.
A la foto anterior veureu el gruix que té el bunyol abans de coure i com s'inflen.
Quan son calents s'hi pot tirar unes gotetes de licor d'anís. Li dóna un gust molt bo
S'ensucren amb sucre fi.
Ja els tenim fets!!!!!

 Ja tenim una altra recepta de bunyols per aquests dies de setmana santa, us animo a fer-los i veureu que són bons!!!!.

12 comentaris:

  1. Molt originals i segur que boníssims!!

    ResponElimina
  2. Que bonics, oi que són típics de Sant Feliu de Guíxols?

    ResponElimina
  3. Deve estar DELICIOSO... Huuuuuummmmm!!!
    Parabéns pelo Dia Internacional da Mulher.
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ResponElimina
  4. oohh en vull en vull!! si pogués atravessar la pantalla....genials amb aquesta forma o en la que tu vulguis! petons

    ResponElimina
  5. Ostres Ramon!! Només n'havia vist a una pastisseria de Sant Feliu de Guíxols. Gràcies pel pas a pas.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  6. Carai!!! jo si que m'aimo,tinc moltes ganes de fer-ne i aquest tenen molt bona pinta i són molt originals.

    ResponElimina
  7. No els coneixia...Un pas a pas fantàstic! Com tots els que fas.

    ResponElimina
  8. Jo tampoc els coneixía...els tindrem que fer...
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Hola! Una pregunta: el sucre que hi ha a la llista d'ingredients és per posar a la massa, o només per "arrebossar" els bunyols al final de tot? Ahir els vaig fer, sense el sucre, i m'han quedat una mica secs i amb poc sabor, no sé què he fet malament... M'han quedat ben bé com a la foto, això sí! Els vaig regar amb aigua de roses i hi vaig tirar sucre fi, canyella i pell de llimona pel damunt.
    Per cert, felicitats pel blog, m'agrada molt!

    ResponElimina
  10. El sucre ha d'anar amb els ingredients. Sense sucre et varen quedar secs i amb poc sabor i aquesta és l'errada. Però compte, si n'hi poses massa quan els coguis de seguida t'agafaran massa color i quedaran crusos de dintre.

    El que em dius del blog em fa estar molt feliç. Moltes gràcies!

    ResponElimina
  11. Ah, ja m'ho temia... Moltes gràcies! Els tornaré a fer ben aviat!
    També vaig fer el peix de nata i va quedar molt bo. Salut!

    ResponElimina
  12. Proveu amd 2ous més, llevat de París, el mateix procés i deixant que llevi una estona. Són boníssims

    ResponElimina