dimecres, 15 de maig de 2013

Braç de gitano de trufa


Avui us poso un braç de trufa amb massa de braç de gitano. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 825 g.

Ingredients:
Els mateixos que la massa del braç de gitano.
Aquí tenim la planxa de la massa del braç de gitano.
He girat la planxa i he tret el paper. Amb un ganivet de serreta l'he tallat (de dalt fa 320 mm i dels costats 240 mm).
Muntarem 700 g de trufa.  
He posat una mànega de plàstic en un pot de vidre per a què s'aguanti i hi he posat la trufa. Guardarem una mica de trufa per repassar els costats i decorar.
Amb unes tisores tallo la punta de la mànega per a que quedi una obertura d'uns 20mm. Després poso la trufa sobre la planxa a la part de dalt.
Amb l'ajuda del paper comencem a cargolar-lo. 
Amb l'ajuda d'un estri s'apreta per a què ens quedi ben rodó (amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta s'apreta). Li donem voltes amb el paper i el deixem reposar.
Després d'una petita estona traurem el paper. Amb un espàtula afinem amb trufa els costats.
S'empolsina amb sucre fi.
Posarem una broca arrissada de 10 mm en una mànega i amb la trufa que hem guardat es decora al vostre gust. També hi he posat fideus de xocolata per sobre. El posarem sobre una safata per fer les darreres fotos.
Aquí es veu de dintre.

A l'hora de tallar-lo, amb tanta trufa, podeu tenir problemes. Jo l'he congelat una estoneta i així es pot manipular més bé i els talls queden nets i macos. Ara que aviat serà l'estiu podeu servir de postres un tall mig congelat d'aquest bracet i serà boníssim!  

8 comentaris:

  1. Ohhhhhhhh Ramon quin tall més macu!!!!!. Acabo de sopar però aun trosset no li faria cap lleig.
    Petons

    ResponElimina
  2. Ramón, fa pocs dies que per aquelles coses de la vida tinc a casa el teu llibre de receptes.
    Una amiga meva me’l ha deixat. Em va fer molta il•lusió quant el vaig veure a casa seva.
    Et vull felicitar, per que és igual de interesant i entenedor com el bloc. Molt maco si senyor.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Huuuuuuuuuummmmmmmmm!!!!!
    Sempre que dou uma espiadinha em seu blog, fico com “água na boca” com todas as delicias que vejo :0)
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil).
     
    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ResponElimina
  4. ahir vaig veure la teva recepta de trufa i he pensat fer-la servir per farcir un pastis!! ja et dire que tal m'ha semblat! es que té una bona pinta.....petons

    ResponElimina
  5. Ostres Ramon!! ets el rei dels braços de gitano!! espectacular, com sempre!! un abraçada!

    ResponElimina
  6. Què bons són els postres que ens agraden a tots? Quin braç de gitano!

    ResponElimina
  7. Tot un clàssic dels que estan boníssims!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Déu meu Ramón! et queden tan bé... ets tot un artista!. Hem sap greu no poder passar més sovint a visitar-te, però hem falta temps per a tot! no arribo.
    Aquest braç de gitano fa molt de goig! per lluir a la taula.
    Molts petons, Sandra.

    ResponElimina