dijous, 27 de juny de 2013

Pastissets de pasta de full i crema


Als anys 1960 fèiem aquests pastissets de pasta de full, senzills, fàcils i ràpids de fer i molt bons. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 460 g.

Ingredients:
- 1 làmina pasta de full (275 g de pasta de full fresca que compro al supermercat)
- crema pastissera  (amb 150 g de llet. Veure crema pastissera)
- confitura d'albercoc
- fruita confitada (cireres)
- coco ratllat
- sucre

Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball, que tindrem una mica empolsinada de farina. Aquesta làmina te unes mides de 340 / 255 mm i de gruix uns 3 mm. Si alguna marca és més gruixuda s'afina amb el corró per a que quedi amb aquest gruix, més o menys. Amb un metre i un ganivet marcarem trossets de 85 / 85 mm. Amb un regle i el ganivet els tallem i així ens quedaran tots ben iguals.
Amb la vora d'un estri s'apreta un mica a cada costat.
Els posarem en una safata de forn. En un vas hi batem una mica d'aigua i una mica de crema i amb un pinzell les pintem de sobre, amb molt de compte de no mullar els costats per a que les làmines de la pasta de full no quedin soldades.
Amb una mànega pastissera hi he posat la crema, fent un petita rodoneta. Al mig, amb una cullera petita, hi he posat confitura d'albercoc.
S'hi posa la meitat d'una cirera confitada a sobre la confitura d'albercoc, i amb la mà les ensucrem.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 170-180ºC.
Després de 10 minuts (foto feta per davant del vidre).
Aquí portaven uns 24 minuts de forn (el temps de forn és orientatiu... 10º més o menys de temperatura fa que canviï el temps)  Quan estiguin cuits es treuen.
En un cassó s'escalfa confitura d'albercoc amb una mica d'aigua i sucre. La deixem bullir i la passem per un colador per a que no hi hagi grumolls. Amb un pinzell es pinten per a que quedin ben brillants.
En un plat hi he posat coco ratllat. S'hi posen les puntes dels pastissets i així queden ben adornats.
Els posem sobre una safata.

Amb una altra làmina he fet aquests més petitets 50 / 50 mm.


Us animo a fer-les. Com sempre, el secret per a que quedin bé és fer-les forças vegades. Els errors és d'on s'aprèn i cada vegada que les fas i veus que et queda una mica més bé és el que et dóna ànims de tirar endavant i ganes de fer-ho cada dia millor.

8 comentaris:

  1. Novament una meravellosa recepta amb pasta de full i crema, fantàstica!!!.... la faré, ho saps, veritat ???? petons,

    ResponElimina
  2. De nou ens tornes a sorprendre i plantejar un nou repte... ja veuràs tu la cara que els quedarà a tots quan els serveixi aquestes postres.... Gràcies Ramon!!

    ResponElimina
  3. Hola Ramon
    Aquests pastissets volen amb una caixalada i que bé queden!
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Oh Ramon que bones .....mira que dissabte tinc que portar postres a un dinar I a veure si m'animo a fer-les.
    Petons

    ResponElimina
  5. Aquests pastissets mb crema són ideals

    ResponElimina
  6. La pasta de full m'agrada molt tant sigui en plats salats o dolços.
    Prenc bona nota de donar-li aquesta forma tan maca i de manera tan fàcil.
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. que buenas Ramón estas pequeñas delicatessen de hojaldre¡¡

    ResponElimina
  8. Lina apresentação, e com toda certeza DELICIOSOS também :0)
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ResponElimina