divendres, 24 d’abril del 2015

Pastissets de mantega i xocolata


Avui farem uns pastissets de pa de pessic, mantega i xocolata, unes postres molt ràpides de fer i amb les que quedareu molt bé.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de pastissets d'aproximadament de 650 g, 10 pastissets de 65 g cada un.

Ingredients:

1 = Pa de pessic.
2 = Crema de mantega.   
3 = Xocolata

Les mesures dels ingredients són les mateixes que la massa Batre i coure el pa de pessic.
Aquí tenim una anella d'acer inoxidable rodona de 70x40 mm d'alçada.
He tallat un paper de 300x55 mm i el poso a dintre.
Després poso totes les anelles sobre una safata de forn. Tenim un pes de massa de 320 g i amb una mànega n'he posat 30 g cada una. He posat la safata sobre un bol i aquests sobre una balança i amb un ull mirava la mànega i amb l'altre el pes i així queden totes iguals. Amb aquestes mesures teniu una referència per fer-les més grans o més petites.

I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata a dintre. En ser freda perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 170-180ºC. Han estat uns 20 minuts per coure's.
Les fotos per davant del vidre són fetes cada 4 minuts.


Després d'aquests temps les he tret del forn (el temps de forn és orientatiu).
Es deixen refredar.
He fet un rectangle amb dos regles de tres mm de gruix, les he posat sobre una funda de plàstic i quan he tingut la xocolata al punt, l'he emplenat i així ha quedat uniforme (a la xocolata hi he posat una mica de colorant alimentari de color verd). Quan la xocolata queda una mica freda, per a què no s'enganxi, tallo les formes amb un cutter i les deixo refredar bé.
Quan estan ben fredes passem un ganivet ben petit a tot volt del paper i traurem la massa. Després es treu el paper i tindrem un cilindre de massa de 50x30 mm d'alçada més o menys.
Muntar crema de mantega, amb 200 g de mantega, 100 sucre i 100 d'aigua.
Amb un ganivet de serreta a la part de sobre els he aplanat i hi he posat mantega blanca a les parets.
En un bol hi he posat una mica de mantega blanca de la que hem fet i he barrejat una mica de xocolata negra fosa amb el batedor. Ja tenim la mantega de color de xocolata, quan més xocolata més negra quedara. Amb el ganivet n'he posat a sobre i amb la serreta es pentina.  
Amb una mànega es decora al vostre gust.   
I fem l'acabat final.
A les peces de xocolata hi he posat una mica de xocolata fosa per a què es soldin



Amb la mateixa tècnica es pot fer més gran i així ja tindrem la base per la mona de Pasqua del proper any (val molt la pena saber Batre i coure el pa de pessic, un ingredient amb el que es pot fer un munt de coses). Aquests pastissets estan fets amb la mantega més bona que hi ha al mercat.