dijous, 1 de març del 2012

Pastís de mantega


Aquesta entrada va dedicada al Centre Cívic de Banyoles pels seus 10 anys. Demà divendres hauré de fer un taller de 10h a 13h, i prepararem 10 pastissos, un per cada any.


En faré la meitat de mantega i granet d'ametlles i els altres de mantega de color de xocolata i així tothom en tindrà un trosset quasi igual. Abans de fer un taller o una classe de pastisseria sempre m'ho preparo el dia abans...perquè?,per tenir les idees més fresques i clares, i em pugui quedar com més bé millor. Per això he entrat a la cuina, m'he posat el davantal, he anat per feina i he fet aquests pastís...


Per fer el pastís de mantega hem de fer 3 preparats diferents: el pa de pessic, la crema de mantega i torrar les ametlles. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pastís d'aproximadament 665 g.

Elaboració:
Es talla el pa de pessic per la meitat amb un ganivet de serreta i s'unta la part del mig de mantega. Compte no posar-n'hi massa...val més posar-la a sobre.
Es tapa el pa de pessic amb l'altre meitat.
S'unta amb la crema de mantega la part de sobre i les parets.
Agafarem un tros de plàstic, fem unes petites puntes amb unes tisores. i “pentinem” la mantega de la part de sobre del pastís. 
Amb la mà esquerra s'aguanta el pastís sobre el plat de les d'ametlles i amb la dreta es posa el granet de ametlla a les parets.
Es decora amb una pistola pastissera.
I ja el tenim fet!!!
Tallat.


En el centre Cívic de Banyoles va començar aquesta petita història de tornar a fer de pastisser. Tot va començar en un curs de cuina on vaig anar com alumne per aprendre a cuinar millor. Per això, moltes i moltes gràcies.


8 comentaris:

  1. T'ha quedat precios Ramon!! ......Jo puc donar fer de que es molt i molt bó !!! ............ Que vagi motl bé demà amb els 10 pastissos.
    Petons

    ResponElimina
  2. Ramón, un precioso y delicioso, pastel.

    ResponElimina
  3. Que bonic! Que us ho passeu molt bé demà!

    ResponElimina
  4. Llàstima que Banyoles em quedi tan lluny!!

    Que vagi molt bé amb els 10 pastissos, i felicitats pels 10 anys!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Gràcies pels vostres comentaris. Va anar molt bé i va ser una festa magnífica.

    Ramon

    ResponElimina
  6. Ostres Ramon quina llàstima m'ho vaig perdre!!!
    El pastís preciós quina bona pinta que fa!!!

    ResponElimina
  7. Per favoooor.....els pastissos de mantega son els meus preferits. La meva mona de cada any és així i m'encantaaaa!!! com la disfruto!!! merci per la recepta!!! ptons

    ResponElimina