dissabte, 19 de maig del 2012

“Cubanitos” de xocolata


Els cubanitos de xocolata són molt senzills de fer i són molt bons. Aquí hi tenim les postres per un dinar de festa major. Per fer-los hem de tenir cubanitos, xocolata,  nata, granet d'ametlla torrat, boletes de sucre multicolors i fideus de xocolata.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes aproximadament de 480 g de “cubanitos”

Ingredients:
1 =18 cubanitos
2 = 200 g de xocolata per fondre
3 = 100 g de granet d'ametlles
4 = fideus amb gust de xocolata
5 = boletes de sucre multicolors
Es posen els 200 g de xocolata en un bol de vidre i es posa en el microones en petites sessions de 15 a 20 segons cadascuna.
Es va remenat cada sessió amb una llengua pastissera fins que la xocolata quedi ben fina.
Es deixa refredar fins a 30ºC, que es el moment quan s'ha de començar a treballar la xocolata. A l'hora de treballar-la s'ha d'anar de pressa perquè si queda freda no es pot treballar bé. Si passa l'haurem de tornar a escalfar al microones tal com he explicat abans. 
Es posen els cubanos dintre la xocolata d'un en un i amb unes pinces els girem. Han de quedar coberts de xocolata,. Es posen sobre una reixeta i es deixen refredar una mica.
Per fer-los amb ametlla es posen en un plat amb ametlles torrades, els girem per a que s'hi enganxin. Pels de fideus de xocolata he fet el mateix procediment.
Als altres, hi posem les boletes multicolors a sobre.
Important: S'ha d'anar amb compte que no es refredi massa la xocolata.
Si no s'enganxen les ametlles, les boletes o els fideus, s'escalfen una mica amb un assecador de cabells. Segur que anirà be. (si teniu un assecador potent també va bé per fondre la xocolata sense el microones).
Quan estiguin freds, agafarem un cubanito amb una mà i amb l'altra agafarem la mànega pastissera i els omplirem de   natal(És millor omplir-los abans de servir-los, ja que si es fa molt abans la nata ablaneix el cubano)
Amb un ganivet afinem els costats. Es poden empolsinar amb sucre fi amb un colador (no ho he fet amb els d'ametlla).
Els he posat cada un en una càpsula de paper. 
I  tots en una safata.
En aquells temps també era una de les coses que tenien més èxit.
Aquí n'he fet trossos de 20 mm, fent el mateix procediment dels altres. Els del centre estan drets. Es rebosteria d'aquellsanys de 1960. D'aquí endavant anirem fent més coses de rebosteria, i quan en tinguem moltes farem una entrada que les expliqui totes.

Es poden fer també en cubanos grans, omplerts de nata trufa, xocolata amb llet o blanca.


9 comentaris:

  1. Ramon són fantàstics feia anys que no en veia!

    ResponElimina
  2. que bons i senzills que semblen de fer!! jajja aixo del sacador m'ha fet molta gràcia!!

    ResponElimina
  3. Ramon que bons ............unes postres fantàstiques.
    Petons

    ResponElimina
  4. Aqui si que m'has tocat el meu punt débil....desde que vaig publicar els búlgaros que pensava en fer cubanitos. Es que m'encanten. I tinc una hisòria amb aquets pastissets, que ja explicare el dia que els faci...
    T'han quedat perfectes!!
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Gemma, ja els pots fer segur que te quedaran molt i molt be, els búlgaros també els volia fer jo i algun dia als faré.

    ResponElimina
  6. Entre tu i la Gemma em feu venir ganes d´arremangar-me!!! És tant bona la pastisseria tradicional, oi??
    Per cert, Ramon espero els teus apunts de reposteria...A casa és Festa Major quan en comprem però ja esperen que els faci jo algun dia.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  7. Sembla mentida que receptes que semblen molt complicades, puguin ser tan senzilles. T'han quedat genials, segur que són boníssims.

    Avui, a ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem unes flors de carbassó arrebossades, acaben d'arribar a ESfruita i són realment boníssimes. www.esfruita.com/assessorem/flors-de-carbasso-arrebossades

    ResponElimina
  8. Una fantastica e originale idea!!!! Complimenti!!! Un abbraccio

    ResponElimina