dissabte, 2 de juny de 2012

Pastissets de pasta de full i nata


Aquí tenim uns pastissets de pasta de full, nata i granet d'ametlla, fàcils de fer, i molt bons.

Ingredients:
-1 làmina pasta de full (275g de pasta de full fresca)
-granet d'ametlla
-sucre
-farina
Posarem la làmina de pasta de full sobre la fusta de treball. Aquesta la tindrem una mica empolsinada de farina. En un vas hi batem un ou i amb un pinzell pintem la làmina.
Posarem a sobre granet d'ametlla i l'apretarem una mica per a què s'enganxi.
L'ensucrem i l'empolsinem amb sucre fi, amb un colador.
Aquí tallem la pasta amb aquests motlles d'acer inoxidable, n'hi ha de moltes mides i formes. (Els motlles han de tenir les parets molt fines, igual com si tallessim amb un ganivet molt fi. Perquè?!!! Si es fa amb un vas, com que té la paret gruixuda quan es talla s'aixafan els fulls, queden sodats i després no s'inflarà dels costats). 
Els posarem en una safata de forn.
Tindrem al forn calent a 190ºC i hi posarem la safata a dintre. Perdrà temperatura i ens hauria de quedar a uns 170-180ºC.
Després de 12-14 minuts. Quan estiguin cuits es treuen.
Els deixem refredar i amb un ganivet de serreta els tallem per la meitat.
Posarem la nata en una mànega pastissera (400 g de nata).
Els omplim.
S'empolsinen amb sucre fi.
Sobre una safata.

Aquests són petitets. Hi he posat a sobre un puntet de xocolata i unes boletes de sucre de colors. Aquí tenim una altra cosa que podem fer servir també per fer rebosteria.  
Tot això són proves que vaig fer per ensenyar a fer aquests pastissos als nens del centre obert de Banyoles. Aquests nens, els meus nens, tenen de tres a deu anys, i divendres passat a la tarda varen fer aquests pastissets. Cadascú va fer els seus, varen pintar la pasta, posar l'ametlla, el sucre i amb els motlles els varen tallar. Jo els vaigs coure al forn, vaig muntar la nata i cadascú va omplir els seus amb la mànega pastissera. Els varen posar en un plat i molts se'l varen menjar de seguida. Una nena que encara els tenia tots em va dir: "Els guardo pel meu pare!!!!" (això és el salari que jo vull per fer aquesta feina.) No varen quedar com aquests, però no passa res. Passaran una bona estona amb els educadors i amb mi.

Es poden omplir també de trufa, crema pastissera. I fins aquí una altra recepta


7 comentaris:

  1. HUmmmmmmmmmmRamon quina delicia aquests pastisset ........encar aque ho els ompliria de crema .
    Petons

    ResponElimina
  2. M´agradat la teva reflexió: hi ha fets que no es paguen amb diners!. Visca els teus pastissets!

    ResponElimina
  3. Jo, casi sembpre, elsfaig farcits de trufa...jeje
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Que bonics i que senzills que semblen!

    ResponElimina
  5. molt gratificant fer tallers de cuina amb nens!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Ostres! Semblen molt senzills de fer i el resultat val la pena! I es poden fer de mil formes diferents!! Els faré en breu!! : )

    ResponElimina
  7. Uhm q bons! si és que de vegades les coses més senzilles són les que donen millors resultats!! salut!

    ResponElimina