dimarts, 14 d’agost del 2012

Ulleres de pasta de full


Quan fèiem les ulleres de pasta de full sempre fèiem servir els trossos que sobraven de fer les crestes i coques i així aprofitàvem la massa. També es poden fer directament de la massa de pasta de full. Veureu que s'ha d'anar molt de compte amb el sucre que s'hi posa, aquest és el secret. Jo hi he posat 35 g per a cada 100 g de massa. Quant més sucre, més planes i primes quedaran. Si se n'hi posa menys, doncs serà al revés.

Ingredients:
1 = 400 g de massa.
2 = 140 g de sucre. 

Amb les mans agafem els trossos de massa de pasta de full i fem una bola. Hi afegim el sucre i ho barregem.
Amb un corró aplanem la massa.
Si cal li donem alguna volta. Ha de quedar tot el sucre agafat.
Amb el corró l'estirem i ja la tenim plana.
Amb les mans cargolem el costat esquerra fins a la meitat.
També cargolem el costat dret.
Li donem la volta i amb un ganivet ben fi tallem a uns 10 mm. Posem els trossos sobre una safata ben separats per a que no es toquin.
Tenim el forn calent a 180ºC (la safata freda el farà baixar a uns 160ºC). Aquesta és la temperatura que ha de tenir el forn.
Després de 30 minuts, les vores comencen a tenir color. Treurem la safata del forn. Tanco el forn per a que no es refredi i amb un ganivet les girem amb molt de compte. Les tornem a posar dintre.
Després de 30 minuts més les he tret i ja les tenim fetes. Un cop més el temps de forn és orientatiu perquè depèn de si són grosses o petites. No podeu deixar de mirar el forn: un petit oblit i ja les teniu cremades.



Aquí ja les teniu fetes. Si feu una festa i els doneu aquestes ulleres, segurament us diran que són molt bones. On les has comprat? Doncs podreu dir que les heu fet vosaltres mateixos! En la propera entrada farem gelea de poma.

                                     

2 comentaris:

  1. Jo en faig a sovint i....volen!!!
    Espero la gelea de poma...
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Les ulleres de pasta de full m'encanten. No sabia això del sucre... gràcies per explicar-nos aquests trucs. T'han quedat sensacionals, quina bona pinta!!!
    Fins aviat

    ResponElimina