dimecres, 19 de setembre del 2012

Flamets

Modificada (22-7-2016)
Quan celebrem una gran festa i volem quedar bé podem treure de postres una bona safata de rebosteria i en aquesta no hi poden faltar els flamets. Doncs aquí els teniu.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 175 g.

Ingredients:
1 = 77 g d'ou (4 rovells d'ou).
2 = 108 g de sucre.
3 = 58 g d'aigua.
Elaboració:
Pintarem els motlles de fer els flamets amb una mica de glucosa. (l'escalfarem al microones per a que quedi líquida)
Posem els rovells en un bol. Amb un batedor es remenen.
Farem el xarop:
Posarem el sucre.
I l'aigua en un cassó.  
Amb una cullera ho remenem. El posem al foc a foc lent a bullir, fins que arribi a 106ºC.
Aquesta mesura la controlarem amb un termòmetre de líquids.
Quan el xarop s'ha refredat uns segons, es tira a poc a poc en el bol dels rovells a fil fi, tot remenant amb el batedor. Només s'ha de barrejar, sense batre (aquí s'hi podria posar colorant alimentari per tenir més color. Jo no ho he fet i he buscat el color dels ous ben grocs, així és més natural.)
Es passa per un colador per treure l'escuma.
S'acaba traient l'escuma amb una cullera.
He posat la barreja als motlles.
I aquest a la part de dalt de l'olla de vapor.
He posat l'aigua a l'olla i aquesta al foc.
Quant bull hi poso la part de sobre.
Es posa sobre l'olla un drap de fil gruixut o doble, i la tapa. El drap serveix perquè s'empapi amb el vapor que fa l'aigua quan bull. Si no es fa així caurien gotetes d'aigua a sobre els flamets. Els he deixat coure 13-14 minuts.
Després d'aquest temps ja els tenim cuits.
Quan estan ben freds, se'ls dóna la volta i amb la punta d'un ganivet petit ben fi posat a la vora del motlle. Al motlle se li dona un copet o dos sobre una fusta i ja els tenim trets, amb molt de compte.
Els he posat en unes càpsules de paper d'alumini.


Hem arribat al final d'una altra dolça recepta.


Aquí tenim els flamets. Com deia els podeu servir amb altres peces que també haureu fet de rebosteria.
En la propera entrada explicarem com fer rebosteria dels anys1960.



12 comentaris:

  1. Són un vici!!!! A camprodon en fan uns de gegants que se t'envan els ulls. Un pas a pas de 10 com sempre

    ResponElimina
  2. Jo en faig a sovint. A mi no m'agraden però, a casa, tinc dues monstres devoradores de flamets!!!
    I ara veig que encara no els he publicat...
    Petonets.

    ResponElimina
  3. genial!! les explicacions tant clares!!ara ja no tinc excusa per no fer-ne.

    ResponElimina
  4. es millor no tastar-ne ni un, perquè llavors ja no pots parar!! t'han quedat genials! petonets

    ResponElimina
  5. Aquesta és una assignatura pendent, on trobes la glucosa? T'han quedat tan bonics...

    ResponElimina
  6. La vaig trobar “Ca la Nor” de Banyoles, una botiga d'estris i d'ingredients per fer pastisseria.

    ResponElimina
  7. Com sempre, hem deixes bocabadada... una recepta estupenda Ramón!
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina
  8. Una bona entrada...Vaig darrera d´una bona recepta. La teva m´ha convençut però el problema és que no trobo motlles d´aquest tamany ni tampoc tinc olla a vaport.

    Em podries dir on has trobat els motlles?

    ResponElimina
  9. Cristina, els vaig trobar “Ca la Nor” aquesta botiga de Banyoles, podries mirar per internet, si no tens olla a vaport prova de fer-los al forn amb una plata amb aigua que no cobreixi el motlle.

    ResponElimina
  10. Ramon una recepta genial com sempre ............ encara que veig que hem falten molts estris de cuina :.......jejejejjeje
    Ja veig que també fas visites a Cala Nor ehhhhhh ........ millor no entrar-hi que segur que sempre surt amb algun estri o producte nou.
    Petons

    ResponElimina
  11. Ohhhhh!!!! la recepta dels "tocinillus" (així en diem a casa ;-)

    Em falten els motlles de la mida corresponent... els hauré de buscar.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Estan boniiiissssiiiimmmsss!!!!! Els meus han quedat amb la forma una mica abstracte per manca de motlles adequats però insuperables de sabor!

    ResponElimina