dissabte, 24 de novembre de 2012

Gema pastissera


Estic preparant una nova col.lecció d'entrades i necessitarem la gema pastissera, el rovell d'ou. Doncs anem per feina.    

Ingredients:
-3 ous
-100 g de sucre
Elaboració:
Trencarem els ous d'un a un i els posarem en un bol.
Amb un batedor els batem com si féssim una truita, de manera que la clara quedi ben intregada als rovells.
Afegirem el sucre i ho remanem amb el batedor.
 Posem la barreja en un cassó.
I ho remenem amb una espàtula de fusta.
Posem el cassó sobre el foc a mig gas i ho remenem sense parar, rascant el fons del cassó amb l'espàtula de fusta planera de sota, per a que no es torri fins que tingui la textura adecuada, com si fos una crema (escalfar el sucre fa que quedi espessa.)
La posarem en un plat tapada en paper film per a que no li toqui l'aire i no agafi pela.
Amb aquest nou ingredient podrem fer un munt de coses. Les anirem fent a poc a poc i amb bona lletra.

8 comentaris:

  1. Un crema bàsica que trobo que s´ha de fer molt bé perquè quedi al punt.

    ResponElimina
  2. espero poder gaudir d'aquests nous postres

    ResponElimina
  3. Jo tambe la faig així, però em varen ensenyar que la refredes sobre un marbre. Sempre ho faig així i queda molt bé...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Jo n'he fet alguna vegada i crec que era d'una recepta teva .....va quedar molt bé: A veure quines receptes ens portaras amb aquesta gema.
    Petons

    ResponElimina
  5. podríem fer les gemmes de nadal, i solucionat el preu car si les comprem!! Bona idea! Petons

    ResponElimina
  6. Holaaa, he trobat el teu blog visitant-ne d'altres!
    Sempre m'ha quedat pendent fer crema pastissera, perquè no saber-la fer em priva de moltes altres receptes!
    Així que serà de gran ajuda auqesta publicació, a més a més, explicat així no sembla tan complicada!
    Emq uedaré per aqui com a seguidora!
    Una abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Torró de gema cremada!!!! Si us plau!!!! Les teves receptes són garantia d´èxit!!!

    ResponElimina
  8. Ramon, la crema sempre passa bé, fins i tot quan no hi ha gana. Un pas a pas genial, com sempre!

    ResponElimina