dissabte, 3 de novembre de 2012

Bracets de mantega i ametlla


Aquí tenim bracets de mantega i ametlla torrada. Per fer-los cal tenir la massa del braç de gitano i la crema de mantega i torrar ametlles.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 680 g.

El passat dia 15 de octubre, la meva amiga Neus i jo vàrem fer un taller de pastisseria de 8 a 10 del vespre al Centre Cívic de Banyoles. Varem ensenyar com fer la massa del braç de gitano, el fonament de molts dolços. D'aquesta massa vàrem fer peces de rebosteria, perquè el cap de setmana era la festa major de Banyoles, i així tothom va poder preparar les postres d'aquests dies de festa. Erem 29 persones, i aquesta entrada va dedicada a tots ells. Vàrem estar molt i molt contents de que vingués tanta gent. Moltes gràcies per ser-hi. 
             
Aquí he marcat la massa i amb un ganivet de serreta i un regle he tallat els trossets. Si es fa així els bracets tots quedaran iguals.(és com marcar els fonaments d'una casa).
Amb un ganivet he posat una mica de mantega a sobre.
Es cargola amb un paper.
Amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta s'apreta amb la ajuda d'un cartró per a que quedi ben rodó.
Li donem voltes amb el paper i el deixem reposar.
Després d'una estona traurem el paper. Si es veuen unes petites esquerdes no passa res. (és degut a que la massa té una mica massa de temps de forn. El temps de forn és complicat... si en té poc després es pelen).
Amb un ganivet s'hi posa una mica de mantega per tot arreu i el posem en el plat de l'ametlla torrada.
Li donem voltes sobre la ametlla torrada per a que s'enganxi el granet.
Amb un colador s'empolsinen de sucre fi.
Els he posat en unes càpsules de paper i en una safata amb blonda.

He fet aquest bracets de mantega i ametlla torrada perqué, més o menys, és la base per fer moltes classes de peces de rebosteria.

9 comentaris:

  1. Es veuen perfetes!!! De pastisseria!!! Aquests braces em recorden les postres d'infància els diumenges a casa.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  2. mare meva, només falta que m'ensenyis aixo!!! saps que molts diumenges, si estic golosa, vaig al forn i compro uns braçets de gitano com els teus, però farcits de nata o crema....em tornen boja, i la mantega que m'encanta.......ja veig que aquesta recepta quedarà ben guardada! petons

    ResponElimina
  3. Ramon t'ha quedat perfectes !! Hummmmmmmmmm ..mare meva m'has fet venir ganes de fer bracets .
    Petons

    ResponElimina
  4. Són realment macos i veuen fàcils de fer! Haurem de posar-nos-hi doncs!!

    ResponElimina
  5. Aquests fa temps que no els veig en les pastisseries...Boníssims!

    ResponElimina
  6. Tinc una amiga que es tornara boija quan els hi faci...amb mantega!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  7. ainsssss, que es l'hora de berenar!!!! quina gana que tinc!!!
    petons
    carmen

    ResponElimina