dissabte, 17 de novembre de 2012

Massa per fer Cupcakes


Aquesta entrada va dedicada al meu mestre pastisser. El dia 6 de novembre en el centre Cívic de Banyoles de 8 a 10 del vespre en Miquel Costabella, pastisser de tota la vida, propietari d'una pastisseria a Salt i profesor de l'Escola d'Hosteleria de Girona va fer un taller de pastisseria. Sempre que ve a fer un taller jo sóc el seu ajudant. Erem 39 persones. 
Ens va ensenyar com fer els Cupcakes. En sap tant que va una mica massa depressa per fer-lo. Jo, entre ajudar-lo i vigilar el forn, es pot dir que vaig aprendre poca cosa. Però vaig agafar algunes idees i l'endemà entro a la cuina, em poso el davantal, vaig per feina i faig els famosos Cupcakes.

Les proporcions d'aquesta recepta es poden multiplicar o dividir pel el que es vulgui, segons si en volem fer més o menys
Ingredients:
-125 g de sucre
-3 ous
-140 g de oli vegetal 
-10 g de impulsor (Royal)
-Canyella en pols (un pessic) 
-200 g de farina fluixa
-14 g de pastanaga ratllada
-50 g de nous trinxades
-1 Taronja o llimona ratllada
-50 g de xocolata trinxada  
Elaboració:
En un platet trencarem un ou i el posarem en un bol d'un a un, així veurem més bé si hi ha alguna petita clova.
Amb un batedor a mà es baten els ous junt amb el sucre fins que quedi una crema blanquinosa i consistent. (es poden batre també amb una batedora elèctrica de duess pales o amb un robot de cuina.)
Posarem tots els ingredients en el bol, menys la farina.
Amb una cullera els barragem.
I afegim la farina.
I amb la cullera barragem.
Posarem la barreja en una mànega pastissera.
Aquí tenim els motlles dels Cupcakes.
Amb la mànega omplirem els motlles tres terceres parts.
Tindrem el forn calent a 200ºC. Amb safata freda baixarà la temperatura i ens hauria de quedar a uns 180ºC.
Despres de 10 minuts ( foto feta per davant del vidre)
Després de 16 minuts (el temps de forn és orientatiu segons si són grossos o petits).
Els he posat sobre una safata amb blonda.

Aquí tenim la base feta. La pròxima entrada els posarem els millors vestits de colors que tinguem, ben adornats per a que els poguem servir de postres en un bon dinar de festa major.

7 comentaris:

  1. Sort Ramon que hi vares anar tu i ens ho expliques; ja que darrera en Miquel es una mica dificil copsar alguna cosa.
    T'han quedat molt bé...........ara espero a veure com els vesteixes de festa major.
    Petons

    ResponElimina
  2. Molt bones, Ramon! I el teu pas a pas és molt útil! petons

    ResponElimina
  3. els haurem de provar!!!!
    bon cap de setmana!!
    carmen

    ResponElimina
  4. que bons que son!! haurem de provar la teva recepta! ara me'n menjaria uns quants per esmorzar! petons

    ResponElimina
  5. El teu subconscient si que n´era de present! Ho va captar tot. Ja tinc ganes de veure els colorins dels cups.

    ResponElimina
  6. Ja tens raó, en Costabella és un gran pastisser i un gran mestre, a més de ser un comunicador excel·lent, i la recepta, me l'apunto de seguida!

    ResponElimina
  7. Doncs per no haver estat gaire atent t'han quedat perfectes!. Tenen un aspecte dallò més irresistibles mmmmmmmm, hem guardo la recepta. Ara toca veure'ls ben vestits je je je.
    Salutacions, Sandra.

    ResponElimina