dissabte, 15 de desembre del 2012

Torró cruixent de xocolata


En la nostra colecció no hi pot faltar el torró cruixent de xocolata i arròs inflat. Amb les proporcions d'aquesta recepta tindrem una barra de torró d'aproximadament 280 g.

Ingredients: 
1 = 80 g de crema de xocolata (nocilla,nutela etc,)
2 = 160 g de xocolata de llet per fondre.
3 = 22 g de arròs inflat.
4 = 4 gotes d'aigua salada.
Elaboracio:
Aquí tenim el motlle de la mida de la barra de torró.
Es posa la xocolata amb llet dintre un bol i aquest en el microones.
En petites sessions es fon una mica i amb una llengua pastissera s'afina una mica i s'hi afegeix la crema de xocolata (nocilla)
S'hi afegeixen tambe les 4 gotes d'aigua salada.
Es torna a posar al microones i es torna a afinar fins que quedi ben fina. Veure la temperatura de la xocolata. La deixem referdar i quan la tingem a uns 35ºC s'hi afegeix l'arròs inflat.
Es barreja amb la llengua pastissera.
Quan la temperatura de la xocolata la tinguem a uns 31ºC es posa al motlle. Deixarem caure el motlle sobre la fusta de treball un parell o tres de cops per a que quedi ben compacta, i es deixa referdar. (es poden utilitzar motlles de silicona o d'alumini per canelons.)
Quan estigui freda es treu del motlle.
Li he donat la volta.
i l'he posat dintre la capsa.
Tallat per la meitat es veu de dintre.

També es poden fer amb cobertura de xocolata negra, blanca, farcits d'avellanes o d'ametlles torrades. Si feu una recepta nova, la feu sense pressa i sense tenir cap compromís i us quedarà molt més bé.


7 comentaris:

  1. Genial!!! Ara mateix nosaltres també anem a fer turró de xocolata.
    Bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina
  2. Ramón, aquest és el torró de xocolata, preferit dels meus fills.
    ¡¡¡Genial!!

    ResponElimina
  3. Mnmmmnnnnnnnnnnn que bó ...es el preferit de la meva filla !! T'ha quedat genial .
    Petons

    ResponElimina
  4. D'aquet torrò, a casa, en faig 4 barres...els hi encanta!!!
    Ja el tinc a punt i...amagat!!! jaja
    Petonets.

    ResponElimina
  5. jo en tinc un a la nevera, refredant-se, de xocolata i avellanes!!! pels xocolaters és un vici! petons

    ResponElimina
  6. El millor dels clàssics...Te'n queda algun per fer, encara?

    ResponElimina
  7. Quina varietat, m'encanta aquest de xocolata, el provare de fer :)
    Anna

    ResponElimina