divendres, 15 de febrer del 2013

Braç de gitano de crema


Aquí tenim el braç de gitano de crema, com sempre senzill i ràpid de fer, molt bo i bé de preu. Per fer-lo calen dos preparats diferents, la massa del braç de gitano i la crema pastissera. Amb això ja podem començar. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 1000 g.

Aquí tenim la planxa per fer el braç. La recepta i les mesures dels ingredients són les de la massa del braç de gitano.
He fet la crema pastissera amb 600 g de llet, 96 g de sucre, 7 rovells de ou i una branca de vainilla o pell de llimona i canyella, 48 g de maizena o midó de blat. La deixarem refredar.
Posem la planxa de 350/270 mm al revés sobre un paper. Traurem el paper de sobre i amb un ganivet afinem la part de dalt i de baix.
Amb una espàtula hi posem la crema per tot arreu, menys uns tres centímetres de la part de baix. Posarem uns dos mm de gruix, perquè en cargolar-lo ens quedi ben soldat (ens ha de quedar una mica de crema per afinar els costats i per decorar-lo).
Amb les mans i amb l'ajuda del paper el cargolem una mica.
El cargolem tot, amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta i amb l'ajuda d'un cartró l'apretem per a que quedi ben rodó. 
El deixem reposar un moment. 
Amb un ganivet s'afinen els costats.
S'hi posa una mica més de crema.
Posem sucre sobre el paper. 
Donem voltes al braç i així ens quedarà ben ensucrat. 
 Es decora al vostre gust i el posarem sobre una safata amb blonda.
Vist de dins.
I un tall. 

Us animo a fer-lo. Jo he passat una estona ben bona fent aquesta recepta.

                                        

10 comentaris:

  1. Ohhh m'encanta sempre aprenc coses noves al teu blog Ramon, quina manera tant original d'ensucrar-lo!!!

    ResponElimina
  2. el de crema i el de nata son els meus preferits!!! com et queda tan bé...?? genial!! si pogués tenir-lo a prop...petonets

    ResponElimina
  3. Com sempre.. un goig passar pel teu blog. Aquest braç de gitano farcit de crema el meu preferit del mon mundial!!!! petons,

    ResponElimina
  4. Ramon com sempre un braç genial!! El de crema el meu preferit de tots, encara que tampoc li faig cap lleig al de nata ni al de trufa , però la crema millor que millor:
    Petons

    ResponElimina
  5. De braç de gitano no n'he fet mai cap. Ara no tinc excusa.Aquest es fabulos.Una altra recepta que me deixa merevellada.
    petons

    ResponElimina
  6. Jo sempre el faig amb yema blana cremada per sobre...es com ens el comprava l'avi Ramón els diumenges...
    Petonets.

    ResponElimina
  7. No m'entusiasme molt el braç de gitano, només quan és de crema i no porta yema cremada per sobre hi faig bona queixalada. o sigui ramon que el teu el compro ara mateix! Petons

    ResponElimina
  8. Aquest ès dels meus preferits, que bonic que t'ha quedat!

    ResponElimina
  9. Quines mans que tens Ramón... fas que un simple braç de gitano sigui la cosa més especial. Una presentació de 11!
    Petons, Sandra.

    ResponElimina