divendres, 22 febrer de 2013

Xuixos, més

Aquesta segona entrada de xuixos la farem amb una altra tècnica per poder-los farcir amb més quantitat de crema, o de nata, o de trufa... 

Ingredients: 
250 g de farina de força.
10 g de llevat frecs (Levital)
125 g d'aigua
4 g d'oli d'oliva.
Ingredients:
2º Elaboració:
250 g de farina de força.
100 g de sucre.
50 g de mantega (o greix de porc)
2 ous.
1 llimona rascada.
1 g de sal.
4 g d'oli d'oliva.
Aigua poca, segons la textura de la pasta.
Elaboració;
La primera i segona elaboració és la mateixa que la del tortell de massapà. Quan la pasta està ben fina es posa sobre la fusta de treball una mica empolsinada de farina, i l'aixafem doblegant els costats cap al mig unes tres vegades.
I donant-li forma rodona.
Posarem la massa en un bol empolsinat amb una mica de farina i aquest al forn a 30ºC uns 30 minuts.       
Després dels 30 minuts la tornem aixafar doblegant els costats cap al mig unes tres vegades mes.  
I donant-li forma rodona.
Sobre la fusta de treball empolsinada amb una mica de farina i amb l'ajuda d'un corró s'estira. Si ens costa, es deixa reposar i la tornem estirar.            
Ha de quedar amb uns 8 mm de gruix. Amb un pinzell hi posarem una mica de mantega pomada o greix de porc.  
Amb les mans agafarem una tercera part i la posarem a sobre. Després ho fem amb l'altra part.                 
Ara tenim un pes de massa de 990 g. Amb el corró la tornem a estirar.
Ens ha de quedar de 420 x 210mm
Marcarem trossets de 70 x 70mm.  
Amb un ganivet tallem els trossets de 55 g cadascun. Si ho fem exacte, tots els xuixos quedaran igual.
Aquí tenim aquests tubets on embolicarem la massa.  
Untarem la fusta de treball i el corró amb una mica d'oli. Hi posem un trosset a sobre i amb el corró l'estirem.
Posarem el tubet a la punta de dalt i el cargolarem.  
Ja el tenim cargolat.
Tindrem la safata de forn untada amb molt poc oli per a que no es moguin, i amb un pinzell untat d'oli els pintem.
Tindrem el forn a 30º i hi posarem les safates amb un cassó d'aigua bullint a sota.
Després de una hora, mireu quina diferència es veu.
Ara és l'hora de coure'ls (molt de compte perquè l'oli crema molt!). Posarem el xuixo sobre la rasqueta. Recordeu que quan la pasta ha llevat quan menys la toquem i remenem millor. Els hauríem de moure només amb el pensament.
Tindrem oli calent a uns 180ºC. Jo faig servir un cassó perquè així no es gasta tant d'oli. Amb l'ajuda d'unes pinces hi poso el xuixo.  
Es couen de la part de sota. Direu: "quina feinada d'un en un!". Però quan una cosa es fa amb gust, el temps no compta.
A vegades no es volen girar, pero amb l'ajuda d'algun estri va perfecte.  
Es treuen amb les pinces quan estiguin cuits.
  Els posem sobre una safata amb paper absorvent.
Amb l'ajuda d'una mànega els omplim de crema pastissera 600g de llet, nata, trufa. Els posem en un plat amb sucre i ens quedaran ben ensucrats.
,
Els poso tots junts sobre una safata amb blonda. 

Hem arribat al final de la segona recepta de xuixos, plens de crema d'un costat a l'altre!!!

4 comentaris:

  1. OHHHHHHH.......Ramon aquest així encara m'agraden més. Veig que tindre que comprar-me el tubos d'acer . T'han quedat perfectes.
    Petons

    ResponElimina
  2. mare meva mareta!! sort que no et tinc a prop que sino ja pesaria vint quilos de més!! fantàstic!! petons

    ResponElimina
  3. Guau!!!!! xuixos se’m fa la boca aigua nomes mirar-los.
    Salud i que aprofiti

    ResponElimina