dissabte, 2 de febrer de 2013

Panet de llet


Avui farem panets de llet, senzills de fer i boníssims.

Ingredients:  
-500 g de farina.
-10 g de sal.
-40 g de sucre.
-20 g de llet en pols.
-280 g de llet. 
-25 g de mantega.
-15 g de llevat fresc (Levital)
Posarem en el bol de l'amassadora la farina, sal, sucre, llet amb pols, mantega pomada (l'escalfarem al microones) i amb una cullera ho barrejarem (es pot amassar a mà fent un volcà de farina, més o menys com en la segona elaboració de la pasta de brioix)
Escalfarem la llet en un cassó fins a 30ºC. Després la tirarem en un vas on hi tindrem el llevat. Amb una forquilla l'afinem. Muntarem el bol a l'amassadora, a velocitat lenta, hi afegirem el llevat i ho deixarem amassar uns 10 minuts.
Després posarem la massa sobre la fusta de treball, empolsinada amb una mica de farina. L'aixafarem amb les mans doblegant els costats cap al mig. Ho farem unes tres vegades i li donarem forma rodona.
Posarem la massa en un bol (unes tres vegades més gros que la massa), empolsinat amb una mica farina, i després al forn a 30ºC. 
 
Després de 20 minuts la traurem, la posarem altre vegada sobre la fusta de treball, i la tornarem a aixafar doblegant els costats cap al mig unes tres vegades més.
Farem un cilindre i amb un ganivet tallarem trossets d'uns 75 g cada un. Els pesarem per a que ens quedin tots iguals.
Agafarem els trossets i doblegarem els costats cap el mig.
Amb la mà a sobre del trosset li donarem voltes fins que quedi ben rodó. 
Els posarem sobre una safata de forn una mica separats perquè en llevar no es toquen.
Amb ganivet ben fi s'hi fan uns talls. En un vas es bat un ou i amb un pinzell es pinten.
Els posarem al forn a 30ºC amb un cassó d'aigua bullint a sota.
 
Després de 20 minuts es treu la safata del forn.
Amb un drap es treu l'aigua o la humitat que hi hagi dintre el forn i es posa a 200ºC. Posarem la safata al forn i en ser freda ens hauria de baixar la temperatura a uns 180ºC, sense ventilador.
Després de 18 minuts, ja cuits, els traurem.

Els he posat sobre la safata.

Tindrem una altre cosa per un bon esmorzar o berenar, amb un bon tall de xocolata o un bombó.

8 comentaris:

  1. Quins panets tan macos!
    Per cert, lo del llibre aquest digital m'ha agradat molt! està molt ben explicat!!!
    Un petó Ramón.

    ResponElimina
  2. No els coneixia aquets panets, Ramon. Quan els he vist he pensat que eren brioxos. Han d'estar molt bons per esmorzar, sobretot demà amb una xocolata desfeta!!!!

    ResponElimina
  3. Preciosos, boníssims...i les teves mans d´or! Recepta apuntada.

    ResponElimina
  4. Ohh Ramon quins panets més bons !! Probaré de fer-los.
    petons

    ResponElimina
  5. Quina tentació...!!! Per començar i n acabar...
    Petonets.

    ResponElimina
  6. bonissim amb pernil dolç, salat, fuet.....t'han quedat fantàstics!! s'assemblen als que em menjava jo quan era petita! petons

    ResponElimina
  7. Sort que acabo de berenar perquè si no, em faries venir una ganaaaaaaa...

    ResponElimina
  8. nyam,nyam!!!ara meteix me'n manjaria un. Quina pinta més bona

    ResponElimina