dijous, 9 de maig del 2013

Braç de gitano de nata



Aquí tenim un braç de nata de massa de braç de gitano. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 650 g.

Ingredients:
1 = Els mateixos que la Massa del braç de gitano.
      Aquí tenim la planxa de la massa del braç de gitano.
He girat la planxa i he tret el paper. Amb un ganivet de serreta l'he tallat (de dalt fa 320 mm i dels costats 260 mm).
Muntarem 500 g de nata.
Posem la nata a la mànega sense broca. Guardarem una mica de nata per repassar els costats i decorar per sobre.
La posem sobre la planxa.
Amb l'ajuda del paper comencem a cargolar-lo.
Amb l'ajuda d'un estri s'apreta per a què ens quedi ben rodó (amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta s'apreta). Li donem voltes amb el paper i el deixem reposar.
Després d'una petita estona traurem el paper. Amb un ganivet afinem amb nata els costats.
S'empolsina amb sucre fi.
Es decora al vostre gust.
El posarem sobre una safata amb blonda.
Vist de dintre.


Feiem molts d'aquests bracets als anys 1960. Eren fàcils i ràpids de fer, i sortien bé de preu. I molt bons.


12 comentaris:

  1. T'ha quedat molt ben acabat, Ramon! A mi la massa genovesa encara se'm resisteix... sempre em fa mandra, fer-ne... m'hi hauré de posar! Petons

    ResponElimina
  2. Ramon !!! ......t'ha quedat perfecta .......quin goig que fa aquest braç .
    Petons

    ResponElimina
  3. Un clàssic que no passa mai de moda, t'ha quedat genial i molt ben acabat ;) un petó!

    ResponElimina
  4. Ara mateix me'n menjaria un bon tros, quina guapada!

    ResponElimina
  5. NO saps les ganes que m'han vingut de ficar-hi cullerada!! quanta nata!! com m'agrada la nata muntada i el braç de gitano, encara que a mi sempre se'm trenca una mica....petons

    ResponElimina
  6. A mi no em queda mai tan ben acabat, m'hi hauré d'esforçar una mica més!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Quina presentaciò mès perfecta...tot un pastisser noi....una abraçada.

    ResponElimina
  8. El clàssic amb majúscules...què bona aquesta nata fresqueta, oi?

    ResponElimina
  9. Felicitats!! al meu bloc i tens un detall

    ResponElimina
  10. Ramon, Ramon un dels meus preferits. Avui hem fet nata però ha volat abans de fer la planxa!!!!
    Bon diumenge!

    ResponElimina
  11. El Diumenge vaig estar a Porqueres i a la plaça, en una pastisseria vaig veure aquest dolç i buscant la recepta e descobert el teu bloc.
    Salutacions

    ResponElimina
  12. Ja et vaig dir el què sobre aquest fantàstic braç... ara només entro per dir-te que si tens un momentet, tens un regal al nostre blog! cuinantentrellibres.blogspot.com.es ;)

    ResponElimina