dimecres, 22 de maig del 2013

Lioneses salades


Avui he fet unes lioneses salades per fer un bon aperitiu, una altra varietat per fer un bon entrant de pasta salada per celebrar un aniversari o el dinar de festa major.

Ingredients:
1 = 82 g de aigua (surten unes 40 lioneses petitetes)
2 = 26 g de mantega (o greix de porc)
3 = 1 g de sal
4 =67 g de farina tamisada
5 = 2 ous (110g aproximadament)
Elaboració:
La mateixa que la pasta choux.
Posem la pasta choux en una mànega pastissera.
Amb la mànega he fet muntanyetes de la mida de mitja nou petiteta. Cal posar-les una mica separades perquè s'inflaran molt i es podriran tocar. Les he posat sobre una planxa de silicona, perquè tinguin força escalfor de sota. S'inflen molt més si es fan en una safata que no tingui la base gruixuda.
Posarem la safata al forn. Es couen primer uns 10 minuts a 200ºC i seguidament s'abaixa a 180ºC i es couen 10 minuts més, sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades.
Després de 20 minuts. El temps de forn és orientatiu. Cal assegurar que les lioneses quedin cuites de dins i seques per fora.
Quan estan fredes, es tallen amb un ganivet de serreta, però no del tot. S'ha de mirar que la part més maca ens quedi a davant.
Es poden farcir d'un munt de coses. Jo les he fet de llom de porc salat, formatge, salmó fumat, paté, sobrassada i d'olives verdes amb filets d'anxova.
El posarem sobre una safata amb blonda.
Aquí en tenim sis. Eh que són maques i bones!!!!!!


Us animo ha fer-les. Amb una mica de pràctica, costa més dir que les vols fer, que fer-les.


15 comentaris:

  1. I que bones que son...tant dolçes com salades!!!
    Jo n'he fet mes d'una vegada i no les tinc publicades...(despiste!!!)
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Que bones, Ramon! No n'he tastat mai de salades.

    ResponElimina
  3. fantastiques! mira que et dic, que m'agraden més les salades que les dolçes, aquesta pasta li dona un contrast bonissim! petons

    ResponElimina
  4. Guau Ramón! quin goig de safates, ets un artista, si senyor. La veritat que en tinc moltes ganes de fer-ne, des de fa temps... però no m'animo. Però veient aquestes lioneses salades... això és un altre tema! crec que m'animaré.
    Gràcies per compartir.
    Una abraçada, Sandra.

    ResponElimina
  5. Ramon t'han quedat perfectes. Jo de dolçes des-de que vaig seguir la teva recepta , les faig amb els ulls clucs .hauré de probar de fer-ne de salades.
    petons

    ResponElimina
  6. Un bon recurs! Jo les vaig provar una vegada i em va agradar molt la combinació choux-embotit. Tot i que al principi feia ganyotes amb la cara, je, je, je.

    ResponElimina
  7. Quina bona idea RaMON... m'encanta... la propera festa, revetlla, dinar o sopar de colla te les copiaré!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. Meus cumprimentos pelo blog tão lindo cheio de receitas bem feitas e caprichadas, executadas com muito carinho e exatidão

    Muito prazer,

    Renata Boechat
    www.eternosprazeres.com
    Brasil

    ResponElimina
  9. Voltei para lhe desejar uma Excelente Semana :0)
    Beijos Márcia (Rio de Janeiro - Brasil)

    http://decolherpracolher.blogspot.com

    ResponElimina
  10. Ostres, doncs no ho he provat mai, però queda totalment apuntat. La massa aquesta és molt versàtil. T'acabo de descobrir i em quedo una estona, a veure que tens. Ja tens nova seguidora, sóc la Cinta, del trossets de cuina. Petons

    ResponElimina
  11. 100% Recomanables!!!!
    Les vaig preparar per l´aperitiu d´un dinar d´aniversari i van ser un èxit total!!!
    No dubteu a provar-les!!!

    ResponElimina
  12. Quin goig que fant deuen estar bonissimes

    ResponElimina