divendres, 21 de febrer del 2014

Galetes de mantega i cireres


Avui farem una altra varietat de galetes. Són fetes de massa de braç de gitano, mantega i cireres. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de galetes d'aproximadament 380 g, unes 18 galetes de 21 g.

Ingredients:
1 = 120 g de mantega.
2 = 75 g cireres confitades, unes 20 unitats.
3 = Sucre.
Elaboració:
Aquí tenim la planxa, les mateixes mesures que la massa pel braçde gitano, 330x460 mm.
Tenim la meitat de la massa pel braç de gitano, 330x230 mm. Posarem la massa de l'altre costat i amb una espàtula hi posem mantega muntada (120 g mantega, 60 g de sucre, 60 g d'aigua), per tot arreu.
Posem les cireres a la part de dalt.
Amb la mà i amb l'ajuda del paper es cargola.
El cargolem tot. Amb la mà esquerra s'aguanta el paper i amb la dreta i amb l'ajuda d'un regle l'apretem per a que quedi ben rodó
El deixem reposar un moment a la nevera.
La mantega queda dura i es tallen molt més bé.
Hi posem sucre i amb la mà se li dóna voltes sobre el sucre i el paper, per a que el sucre quedi agafat a tot vol.
Amb un ganivet de serreta es tallen.
Els he posat en unes càpsules de paper.
I en una safata amb blonda.


Segurament penseu: quina cosa més lenta tallar-les una per una. En les fàbriques d'ara,  amb aquestes cadenes de producció tant modernes i automàtiques, on tant sols apretant una tecla de l'ordinador, les galetes surten disparades, acabades del tot, al final de la cadena. Abans la màquina més moderna de tallar-les era un ganivet de serreta que estava controlat per les nostres mans. Posàvem tres tires, una al costat del altre, i les tallaven de tres en tres. En poques hores en tallàvem un munt. Les noies les posaven dintre d'aquelles capsetes de llauna, i a la part exterior hi encolaven el paper amb el nom de la fàbrica, una per una, i ja les teniem a punt d'enviar. Aquesta era la nostra cadena dels anys 1960.


5 comentaris:

  1. Com sempre unes postres de luxe!! aquestes galetes tovetes han d'estar per repetir! una abraçada!

    ResponElimina
  2. que bones aquestes galetes bracet de gitano... i que boniques ;-D

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quina hermosura de pastissets que ens has preparat!

    ResponElimina
  4. Encara que les coses no estaven tan mecanitzades als anys 60 també teníen el seu encant i recordar-ho es bonic.
    Unes pastes ben bones i boniques amb les cireres.
    Petons.

    ResponElimina
  5. que bones aquestes galetes!!! son com uns mini braçets de gitano pero amb un farciment genial! petons

    ResponElimina