diumenge, 23 de març del 2014

Crestes de pasta de full i nata


A la nostra col·lecció de receptes de pasta de full no hi poden faltar les crestes de pasta de full amb nata. El dissabte passat em vaig llevar a les set del matí, vaig entrar a la cuina, em poso el davantal i vaig fer aquesta recepta. 
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran 10 crestes d'un pes d'aproximadament 850 g.

Ingredients:
1 = 1 capsa de pasta de full congelada de 500 g.
2 = Granet d'ametlla.
3 = Sucre.
Dintre la capsa hi tenim 5 làmines de pasta de full de 100 x190 x 5 mm. Es deixa descongelar, la posem sobre la fusta de treball una mica empolsinada de farina i amb un "talla pastes" rodó de 95 mm he fet rodones. Aquest "talla pastes" ha de ser molt fi per a que a l'hora de tallar no es soldin els fulls. Aquest és el secret per a què quedin bé. Si es fa amb un vas, com que la paret es gruixuda, es solden i després no s'inflant. Aquest l'he fet d'un pot de préssec en almívar: amb unes tisores de llauna l'he tallat i amb la mola l'he fet ben planer. El gruix de la paret d'allà on talla es només d'unes dècimes.
Sobre la fusta de treball i amb l'ajuda d'un corró s'estira més o menys el doble. El gruix ens quedarà d'uns 2,5 mm (per això agafo la congelada de 5 mm de gruix)
En un vas he batut un ou i amb un pinzell he pintat una mica la part de baix, sense mullar la vora.

Agafem la punta de la massa i la posem a sobre. Amb el dit fem una mica de pressió a tot el volt de la cresta per a que quedi ben soldada (sense premer la vora perquè els fulls no es soldin)
Amb l'ou batut i el pinzell les pintem de sobre.
Hi he posat a sobre granet d'ametlles tot apretant una mica per a que no caiguin.
I amb la mà les ensucrem.
Tindrem el forn calent a 200ºC (la safata freda el farà baixar a uns 180ºC). És la temperatura que hem de tenir durant tot el temps de coure.
Aquesta foto l'he feta per davant del vidre quan portaven 10 minuts de forn.
 
Després de 20 minuts (el temps de forn és orientatiu perquè depèn de si són grosses o petites)
Quan han estat fredes, amb un ganivet de serreta les he tallat per la meitat, deixant la paret del fons.
Omplirem la mànega de nata (500 g) i les omplirem.
S'empolsinen amb sucre fi.
En una safata amb blonda.
Té un pes de 85 g.


Feu-les perquè són fàcils de fer i tindreu unes postres, unes crestes de pasta de full i nata, boníssimes!  

10 comentaris:

  1. Prenc nota de la manera de tallar-les, encara que sigui per probar algún dia.
    Tenen molt bona pinta.
    Petons.

    ResponElimina
  2. La pasta de full amb nata, ummm, ¡¡que bona!!

    ResponElimina
  3. Ho expliques tan bé que vénen ganes de fer-les ara mateix!

    ResponElimina
  4. Molt bé aquest truquillo...si pogués traspassar la pantalla! aiss..

    ResponElimina
  5. oioioi...saps, ahir vaig caure en la temptació i em vaig comprar un brioix farcit de nata!! aiii si et tingués més a prop de casa....petons

    ResponElimina
  6. Apa apa apaaaa quina cosa més bona!!!
    Ets el diable temptant-nos sempre amb coses tan bones com aquesta.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Uff que bones... em sembla que ja tinc les postres de diumenge.

    ResponElimina
  8. Saps que en forma de cresta no n'he fet mai i m'agrada la idea.

    ResponElimina
  9. Que bones! Fa anys vaig treballar a una pastisseria i d'aquestes crestes en deiem: "badocs" , per que semblaven boques obertes!

    ResponElimina
  10. Hola bon dia
    Avui en faig de de dues maneres amb crema i nata així podran triar
    Ho faig amb pasta de full sense gluten dos dels meus nets són celíacs
    Fan tant de goig les seves!!!

    ResponElimina