A la nostra col·lecció de receptes de pasta de full no hi
poden faltar les crestes de pasta de full amb nata. El dissabte
passat em vaig llevar a les set del matí, vaig entrar a la cuina, em poso el
davantal i vaig fer aquesta recepta.
Amb les proporcions d'aquesta
recepta sortiran 10 crestes
d'un pes d'aproximadament 850
g.
Ingredients:
1 = 1 capsa de pasta de full congelada de
500 g.
Dintre la capsa hi tenim 5 làmines de
pasta de full de 100 x190 x 5 mm. Es deixa descongelar, la posem sobre la fusta de treball una mica empolsinada de farina i amb un "talla
pastes" rodó de 95 mm he fet rodones. Aquest "talla
pastes" ha de ser molt fi per a que a l'hora de tallar no es
soldin els fulls. Aquest és el secret per a què quedin bé. Si es fa
amb un vas, com que la paret es gruixuda, es solden i després no s'inflant. Aquest l'he fet d'un pot de préssec en almívar: amb unes tisores de llauna l'he tallat i amb la mola l'he fet ben planer. El gruix
de la paret d'allà on talla es només d'unes dècimes.
Agafem la punta de la massa i la posem a sobre. Amb el dit fem una
mica de pressió a tot el volt de la cresta per a que quedi ben
soldada (sense premer la vora perquè els fulls no es soldin)
Tindrem el forn calent a 200ºC (la safata freda el farà baixar a
uns 180ºC). És la temperatura que hem de tenir durant tot el temps
de coure.
Quan han estat fredes, amb un ganivet de serreta les he tallat per
la meitat, deixant la paret del fons.
Prenc nota de la manera de tallar-les, encara que sigui per probar algún dia.
ResponEliminaTenen molt bona pinta.
Petons.
La pasta de full amb nata, ummm, ¡¡que bona!!
ResponEliminaHo expliques tan bé que vénen ganes de fer-les ara mateix!
ResponEliminaMolt bé aquest truquillo...si pogués traspassar la pantalla! aiss..
ResponEliminaoioioi...saps, ahir vaig caure en la temptació i em vaig comprar un brioix farcit de nata!! aiii si et tingués més a prop de casa....petons
ResponEliminaApa apa apaaaa quina cosa més bona!!!
ResponEliminaEts el diable temptant-nos sempre amb coses tan bones com aquesta.
PTNTS
Dolça
Uff que bones... em sembla que ja tinc les postres de diumenge.
ResponEliminaSaps que en forma de cresta no n'he fet mai i m'agrada la idea.
ResponEliminaQue bones! Fa anys vaig treballar a una pastisseria i d'aquestes crestes en deiem: "badocs" , per que semblaven boques obertes!
ResponEliminaHola bon dia
ResponEliminaAvui en faig de de dues maneres amb crema i nata així podran triar
Ho faig amb pasta de full sense gluten dos dels meus nets són celíacs
Fan tant de goig les seves!!!