Avui farem els tortells petits de pasta de full i cabell d'àngel. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran 4 tortells de un pes d'aproximadament 500 g.
Ingredients:
1 = Pasta de full, una làmina de 275 g (la
compro fresca al supermercat )
2 = 260 g de confitura de cabell d'àngel.
3 = Sucre.Elaboració:
Posarem la làmina de pasta de full de 250x380 mm sobre la fusta de treball (que estarà una mica empolsinada de farina).
Amb l'ajuda d'un metre, un regle i un ganivet he tallat 3 trossos de 83x290 mm i un tros de 83x 250 mm. L'amplada i llargada són importants per a que el tortell quedi bé. Si es vol fer més gros, modificant les mides i soldant les tires, els podeu fer de la mida que vulgueu.
Posarem a la part de sobre el cabell d'àngel. (uns 65 g cada un.)
Amb les mans en dobleguem una tercera part a que quedi el cabell d'àngel a dintre, En un vas he batut un ou i amb un pinzell pintem la part planera.
Dobleguem l'altra part fent una mica de pressió per a que es soldi.
Li donarem la volta per a que el costat ens quedi a la part de fora i a sobre i comencem de donar-li la volta.
Entrarem uns 20 mm dintre la part esquerra. Amb la punta dels dits
fem una mica de pressió a sobre per a què es soldi.
Els posem sobre una safata de forn. Amb
l'ou batut i el pinzell els he pintat de sobre. (La pasta de full, quant menys es toca i es remena millor.)S'ensucren
Tindrem el forn calent a 200ºC i hi posarem la safata. Ens baixarà una mica la temperatura i ens hauria de quedar a uns 180ºC.
Després de 22 minuts els he tret.
En un cassó hi posem una mica de melmelada d'albercoc, aigua i
sucre. Ho posem al foc i ho deixem bullir un minut. Ho passem per un
colador i amb un pinzell els pintem.I fem les ultimes fotos.
Té un pes de 125 g.
I tindrem el tortell petit de full i cabell d'àngel. El podeu
fer tant gran que vulgueu però no pot passar de les mides de la safata del
forn, és clar. Us animo a fer-los i ja veureu que son molt fàcils de fer.
Molt bons, Ramon! En tinc uns publicats al blog de fa tres dies que s'hi assemblen! Però vaig triar la forma de ferradura. Trobo que la pasta de full i el cabell d'ángel lliguen molt bé, oi? Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminaUn pas a pas molt bo, per que no ens quedin dubtes.
ResponEliminaSi tingués que triar entre el tortell de nata i el de cabell d'angel, em quedaría amb aquets ùltims.
Petons.
Bona convinación.
ResponEliminaSalutacions
Ets un crack Ramón!!!! tinc cabell d´angel casolà que he fet amb molta il.lusió, així que aquests tortells em semblen ideals.. els faré. Petons,
ResponElimina