A la nostra col·lecció de panellets no hi podien faltar els panellets de codonyat. Anem a fer-los ara que s'acosta el dia de Tots Sants, la diada dels panellets.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament de 510 g.
Ingredients:
1 = 250 g de farina d'ametlla
2 = 125 g de sucre
3 = 50 g d'aigua
4 = 120 g de codonyat
Elaboració:
La mateixa que el massapà per fer panellets.
Quan tingueu la massa feta la deixeu
refredar i amb les mans fem un cilindre. Es deixa reposar tres o quatre hores (es pot fer un dia per l'altre).
Es talla la massa en dos trossos i es pesen per a que ens quedin
iguals.Amb les mans s'estira fent dos cilindres, d'uns 400 mm de llarg.
Amb la ajuda de una rasqueta s'aplanen fins que ens quedin d'uns 60 mm de ample.
Aquí tenim els 120 g de codonyat tallat a tires quadrades d'uns 8 mm.
Posarem les tires quadrades al centre per a tota la llargada.
Amb les mans es doblega la massa tornant a fer el cilindre de manera que ens quedi el codonyat al centre.
Amb la vora de la rasqueta hi marcarem unes ratlles no gaire fondes.
Farem trossets d'uns 20 mm.
En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i es pinten amb un pinzell.
Tindrem el forn a 200ºC i hi posem la safata.
Es couen 5-6 minuts. Si als 4 minuts no agafen color, s'engega una mica el grill. Han de tenir una ombra de color i ser tous de dintre.
Quan surten del forn, amb el mateix batut d'ou es tornen pintar i així quedaran més brillants.
I fem les ultimes fotos.
Amb aquesta mateixa tècnica també els fèiem al 1960.
panellets de codony, els meus preferits
ResponEliminaque bons!! aquest any a veure si trec el temps d'algun lloc i faig els de pinyons almenys! petons
ResponEliminaA mi els que més m'agraden son els de pinyons i després els de codonyat.
ResponEliminaT`han quedat perfectes Ramón!!
Una abraçada.
A casa els de codonat no hi poden faltar! els agraden molt, així que també en faig una colla... què macos t'han quedat!!!
ResponElimina