divendres, 24 d’octubre del 2014

Panellets de xocolata


Avui farem panellets de xocolata!. Seran unes estrelles de massapà, les banyarem amb xocolata amb llet i blanca i les adornarem amb fideus de xocolata i boletes de colors. A la meva neta Mireia li encanta la xocolata amb llet i així la tindré contenta. Tot plegat és el resultat d'una prova que he fet i s'afegeix a la nostra col·lecció de panellets.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 620 g.

Ingredients:
1 = 250 g de farina d'ametlla
2 = 125 g de sucre
3 = 50 g d'aigua


Elaboració:
Quan tingueu la massa feta la deixem refredar i amb les mans fem un cilindre. Es deixa reposar tres o quatre hores (es pot fer un dia per l'altre, però  sempre la tindrem tapada amb paper film per a què no agafi crosta).
Amb la ajuda d'una rasqueta s'aplana fins que ens quedi un rectangle d'uns 300/ 160 mm i uns 7 mm de gruix.
Amb un motlle humit d'aigua es tallen.
Els trossets que queden s'ajunten sense apretar-los molt i tornem a tallar-los. Es va fent fins que no ens quedi massa (es treballa com si fos plastilina).
Els posem sobre un paper de forn i aquest sobre una safata. En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i es pinten amb un pinzell.
Tindrem el forn a 210ºC i hi posem la safata.
Es couen 5-6 minuts. Si als 4 minuts no agafen color, s'engega una mica el grill. Han de tenir una ombra de color i ser tous de dintre.
Els he volgut fer amb puntes perquè aixi es veu que tenim la recepta del massapà per fer panellets perfecta d'ingredients. Si es treballa com diu la recepta (és molt i molt important) i la temperatura del sucre està al seu punt, aquestes puntes us quedaran així.  Això vol dir que tots els panellets que feu us quedaran perfectes.
He posat xocolata en un plat i l'he temperat (mireu la mona de Pasqua del 2014). Es posa un panellet en el plat i li donem la volta per a que quedi tot ell cobert de xocolata.
Els posem sobre una reixeta i aquesta sobre una safata on hi caurà la xocolata sobrant.
Aquí es veu l'estri que he fet d'una làmina fina d'inoxidable per a poder-los manipular.
 Es deixen refredar fins que la xocolata quedi ben freda.
I ja els tenim fets.



Aquests panellets no els havia fet mai ni tampoc els havia vist fer. Per tant, no puc dir que eren d'aquells temps, si no que són de l'any 2014. Són diferents però també són molt i molt bons!!!  


5 comentaris:

  1. Als meus fills els encantaríen aquest panellets, al mitjà amb xocolata blanca i al petit amb xocolata amb llet.
    Tenen una forma molt bufona.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Molt bona proposta aquest panellets de xocolata:
    Petons

    ResponElimina
  3. Què originals Ramon...Sempre els he vist arrebossat amb cacau en pols...del bo, eh!. M' imagino el gustet del massapà amb la xocolata fosa...jejeje.

    ResponElimina
  4. Uns panellets súper originals i segur que boníssims!! un petó!

    ResponElimina