divendres, 14 de novembre del 2014

Pistatxos caramel-litzats


Fa molt dies que vaig fer proves per fer aquests pistatxos i molta gent ja els ha tastat. Si esperàveu la recepta, doncs aquí la teniu: pistatxos caramel·litzats, senzills, ràpids de fer, bé de preu i molt bons.

Ingredients:
1 = 2 vasos de pistatxos crus amb pell.
2 = 1 vas d’aigua.
3 = 1 un vas de sucre.

Si en voleu fer més, feu els vasos més grans o ho dupliqueu tot. Si hi posem més sucre queden més caramel·litzats, però a mi m'agrada fer-los amb menys sucre. Penso que queden molt bé.
Elaboració.
Primer de tot netegem els pistatxos amb aigua.
Els posem en una cassó, amb l’aigua i el sucre. Posem la casso al foc (fort) i amb una espàtula de fusta remenem fins que el sucre quedi dissolt en l’aigua i es posi a bullir.
Abaixem el foc (del 9 l'he posat al 5) i deixem coure lentament (la temperatura del foc és molt i molt important. Si voleu anar massa depressa, malament.)
Hem d’anar remenant de tant en tant, de fora cap al centre, per a que no quedi sucre a les vores del cassó.
Veurem que cada vegada queda menys aigua. Quan no n'hi hagi i comenci a sortir altra vegada el sucre, es treu el cassó del foc sense parar de remenar. Sinó ens quedarien tots enganxats. A mesura que remenem, els pistatxos aniran quedant separats, amb una fina capa de sucre.
Els tornem a posar sobre el foc lent, sense parar de remenar.
Aquesta capa fina de sucre es tornarà caramel.
Quan tinguin el punt de caramel que us agradi més (s'ha d'anar molt en compte en aquests punt, que no agafin massa color) és el moment de posar-los sobre un paper de forn i aquest, sobre una safata. Ràpidament els escampem amb l'espàtula de fusta mirant que quedin separats i deixem que es refredin.
Ja els tenim fets i ja es poden menjar.


Segur que no podeu menjar-ne només un!


4 comentaris:

  1. M'encanten els festucs . MOlt bona idea Ramon, ho probaré
    Petons

    ResponElimina
  2. Semblen fàcils de fer, però ja imagino que si badem una mica no ho seràn tant.
    Han d'estar molt bons, per anar picant.
    Petons i bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  3. Aquest Nadal segur que cauen. Moltes gracies

    ResponElimina
  4. quina bona pinta! m'encanta caramelitzar fruits secs! me'ls menjaria sols! petons

    ResponElimina