divendres, 13 de febrer de 2015

Cilindres de full i nata


I aquí tenim uns cilindres de pasta de full envoltats de granet d'ametlla, omplerts de nata i empolsinats de cacau en pols.

Ingredients:
- massa de pasta de full 250 g.
- granet d'ametlla.
- sucre.
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 270x 170x5 mm.
Amb l'ajuda d'un corró he estirat la massa. En estirar la massa no s'ha d'enganxar a la fusta de treball. Si s'enganxa es nota i aleshores s'aixeca i s'empolsina una miqueta.
L'he anat estirant fins que pugués fer un rectangle de 330x 200 mm.
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet fem el rectangle de 330x200 mm i en fem 6 trossets de 110 x100 mm.
Aquí tenim un tub inox de 20x140 mm i un paper antiadherent de forn de 90x180 mm. Aquest tub el cargolem amb el paper.
En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i pintem uns 20 mm a sobre la part de baix amb un pinzell.
Posem el tub a la part de sobre del trosset de massa de 110x100 mm.
El cargolem igual com si fessin un caneló.
Amb el pinzell el pintem tot ell amb el ou batut.
El posem a sobre del granet d'ametlla que tindrem a sobre un paper.
Amb la mà se li dóna voltes per a que el granet quedi ben agafat.
Els posem en una safata de forn i un paper i els ensucrem.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La safata freda el farà baixar a uns 170ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.
Fotos fetes per davant el vidre cada 4 minuts.


Quan han estat freds he tret el tub.
Amb la mànega pastissera els he omplert de nata.
S'empolsinen.
Aquests cilindres tenen un pes de 60 g cada un. Els he posat sobre una safata.

I ja tenim una altre varietat per a la nostra col·lecció de pasta de full. El granet d'ametlla queda torrat i li dóna un gust boníssim!