divendres, 27 de febrer de 2015

Lioneses (II) de trufa


Aquí tenim lioneses de trufa, empolsinades de sucre fi i cacau. Les mesures dels ingredients són les mateixes que les de la pasta choux.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes de lioneses d'aproximadament de 985 g.

Pasta choux
Ingredients:
165 g d'aigua (surten unes 40 lioneses)
53 g de mantega (o 53 g de greix de porc ben bo)
2 g de sal.
135 g de farina tamisada.
4 ous (225 g aproximadament).
Posem la pasta choux en una mànega pastissera.
Amb la mànega he fet muntanyetes de la mida de mitja nou. Cal posar-les una mica separades perquè s'inflaran molt i es podrian tocar. (Les he fet sobre paper de forn i aquests sobre una làmina de silicona i una reixeta, perquè tinguin força escalfor de la part de sota i així s'inflen molt més que en una safata gruixuda.)
I es van coent.
Posarem la reixeta al forn a 200ºC. En ser la reixeta freda baixara la temperatura a 180ºC i es couen sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades. Després d'uns 30 minuts. El temps de forn és orientatiu. Cal assegurar que les lioneses quedin cuites de dins i seques per fora. Heu de pensar que 10ºC més o menys de temperatura fa que canviï un minut o dos el temps. Però sobretot cal evitar una pujada d'escalfor cap al final perquè de seguida us tindrien massa color.Quan estan fredes, es tallen amb un ganivet de serreta, però no del tot. S'ha de mirar que la part més maca ens quedi a davant.
Muntar la trufa

Ingredients:
500 g de nata.
120 g de cobertura (xocolata)
50 g de sucre.
Amb una mànega pastissera les omplirem de trufa.
Les he empolsinat amb cacau i amb sucre fi.

I fem les darreres fotos.


I aquí tenim la base per fer una altra entrada. Serà diferent però també serà boníssima!!!!  Igual que aquestes lioneses de trufa empolsinades de sucre fi i de cacau.