divendres, 20 de febrer del 2015

Coques de full i crema cremada


Avui farem coques de pasta de full, les omplirem de crema pastissera, a sobre hi posarem uns 3 mm de crema cremada i les cremaren amb la pala de cremar ben calenta. Al final les pintarem amb confitura de albercoc.

Aquí tenim les barquetes veure la entrada (Coques de full i melmelada d'albercoc.)
 He fet crema pastissera amb 250 g de llet. Al final han sortit uns 320 g. Mireu l'entrada (Crema pastissera.)
 Amb una mànega amb broca llisa he omplert la barqueta , amb uns 50 g cada una.
Amb la punta d'una espàtula he aplanat un miqueta la crema.  
La crema de cremar porta molt de sucre, perquè quan cremem els pastissos de crema, braços de gitano, etc, ens quedi ben cremat i agafi un color maco i lluent. He fet crema cremada 50 g de llet i n'han sortit uns 140 g. veure la entrada (Crema de cremar) En sobra una miqueta.
A la part de sobre, amb un ganivet, hi he posat uns 3 mm de crema de cremar.  
He posat una mica de sucre sobre la crema de cremar.
I les cremem.  
Es millor tornar a posar-hi sucre i cremar-lo dues vegades. 
En un cassó hi posem una mica de melmelada d'albercoc, aigua i sucre. Ho posem al foc i ho deixem bullir un minut. Ho passem per un colador i amb un pinzell les pintem.
Tenim un pes per coca de 80 g, les he adornat amb una floreta vermella.




En tallar la massa en rodones han quedat uns quants trossets de massa (uns 90 g). Què n'he fet?, doncs he fet aquests llacets. En els 90 g de massa hi he barrejat 20 g de sucre a poc a poc i amb un corró s'estira i així va agafant el sucre, sense tallar la massa. (La quantitat de sucre és molt i molt important, perquè quant més sucre, més plans us quedaran.) Fem un rectangle, tallem els trossets, els dobleguem formant els llacets i a sobre una safata. Després les courem al forn. Al final tindrem 80 g de llacets bonísims!!!.