dijous, 8 d’octubre del 2015

Crema de cremar sense Lactosa

Modificada (16-11-2016)
La crema de cremar porta molt de sucre, per a que quan cremem els pastissos de crema, braços de gitano, etc, ens agafi un color maco i lluent.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà aproximadament un pes de 325 g de crema.

Ingredients:
1 = 150 g de sucre.
2 = 70 g de llet d'ametlles.
3 = 30 g de llet d'ametlles.
4 = 2 ous.
5 = 17 g de maizena.
Elaboració:
En un bol s'hi posen els ous sencers.
Es baten com si es volgués fer una truita.
En el vas on hi tenim els 30 g de llet d'ametlles, s'hi afegeixen els 17 g de Maizena i es barregen amb una forquilla. Heu de pensar que un gram més o menys de maizena fa canviar la textura de la crema.
En el cassó on hi tenim els 70 g de llet d'ametlles hi posem els 150 g de sucre.
El posem al foc fins que comenci a bullir, remenant sense parar amb una espàtula de fusta planera, a poc a poc, rascant el fons del cassó per a que no es torri. Aquest cassó té els fons gruixut i va molt més bé a l'hora de coure perquè no es torra tant com si fos prim. També va molt bé que la rodona del foc sigui més petita que el diàmetre del cassó, que no escalfi molt la vora i així amb la rasqueta només haurem de rascar el centre per a que no es torri.
Quan la llet comenci a bullir, la traurem del foc i la tirarem de cop en el bol dels ous batuts.
Ho barregem una mica amb el batedor.
Es passa tot altra vegada dins el cassó.
En el mateix moment de posar-la al foc hi afegim la Maizena. Remenant sense parar amb una espàtula de fusta planera a poc a poc, rascant el fons del cassó per a que no es torri. S'enganxa molt més que les altres cremes perquè porta molt sucre. Hem d'estar pendents de la part planera de la espàtula que rasca el fons del cassó. Si s'enganxa es nota.
Si és així s'ha de remenar més despressa i aixecar de tan en tan el cassó del foc. Si no bull, cal tornar-li a posar fins que bulli mig minut.
Es posa la crema en un plat.
S'hi posa paper film per contacte i es deixa refredar. El paper és per evitar que hi toqui l'aire i agafi "pela".
Ara que tenim las dues cremes sense lactosa, toca fer el pastís de pa de pessic sense lactosa de crema pastissera alcentre i a sobre i a les parets crema de cremar. Amb la pala ben calenta el cremaren, l'adornarem amb cireres vermelles confitades, amb un pinzell i melmelada de albercoc el pintarem. Ens quedarà ben lluent i maco.
Serà la entrada de la propera setmana.

Notes:
19-9-2019
Fa poc una persona em va dir que seguint els passos de la recepta, la crema no quedava bé, que l'havia fet unes quantes vegades i sempre es cremava. Vaig pensar: caram, com pot ser?. Per què no queda bé?.

Li dic.... amb quin tipus de cuina la vas coure.

Amb una Placa de inducció.

Recordo que fa anys jo també ho vaig fer i vaig tenir molts problemes. Havia d'anar en un institut a fer una classe de pastisseria i havia de fer crema.

Vaig comprar un fogó petit elèctric per fer-la. A casa, amb aquest fogó, la faig fer 4 vegades, les 4 vegades ben cremada...

(Sort que ho vaig provar perquè si això et passa davant de 30 o 40 persones quedes molt fotut.... us ho dic per experiència perquè me n’han passat moltes)

Caram com pot ser ?.

La torno ha fer com sempre amb una vitroceràmica i queda perfecta a la primera. Per això vaig portar-la feta des de casa i vaig quedar com un senyor.

Per què no queda bé?.

Doncs suposo perquè el fogó elèctric que vaig comprar de inducció…aquest tipus de fogó fa que la crema surti malament.

Per mi, aquest és el secret....