Modificada
(16-11-2016)
Aquí teniu crema pastissera sense lactosa, a punt per farcir els
pastissos, braços de gitano, lioneses, etc, Com sempre però, caldrà
mirar molt i molt bé que tots els ingredients que feu servir siguin
sense lactosa.Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà aproximadament uns 330 g de crema.
Ingredients:
1 = 200 g de llet d'ametlles
2 = 50 g de llet d'ametlles
3 = 40 g de sucre
4 = 20 g de maizena
5 = 3 rovells de ou
6 = Mitja beina de vainilla (o pell de llimona i un trosset de branca de canyella)
Separarem els rovells de les clares i els posarem en un bol, junt amb el sucre.
Es barregen els rovells amb el sucre amb un batedor.
En el vas que hi tenim els 50 g de llet d'ametlles, s'hi afegeixen els 20 g de maizena i es barreja amb una forquilla (heu de pensar que un gram més o menys de maizena fa canviar la textura de la crema).
I es barreja.
En el mateix moment de posar-la al foc hi afegim la Maizena
Remenant sense parar amb una espàtula de fusta planera, a poc a poc, rascant el fons del cassó per a que no es torri. Hem d'estar pendent de la part planera de la espàtula que rasca el fons del cassó. Si s'enganxa es nota (aquí hi ha el secret). Si és així s'ha de remenar més de pressa i s'aixeca de tan en tan el cassó del foc. Si no bull, cal tornar-li a posar fins que bulli mig minut. Ja veureu que anirà bé!
Es posa la crema en un plat.
Farem més entrades sense lactosa, i així tothom podrà menjar pastissos sense que li facin mal. En la propera entrada farem la crema de cremar sense lactosa.
Notes:
19-9-2019
Fa poc una persona em va dir que seguint els
passos de la recepta, la crema no quedava bé, que l'havia fet unes
quantes vegades i sempre es cremava. Vaig pensar: caram, com pot
ser?. Per què no queda bé?.Li dic.... amb quin tipus de cuina la vas coure.
Amb una Placa de inducció.
Recordo que fa anys jo també ho vaig fer i vaig tenir molts problemes. Havia d'anar en un institut a fer una classe de pastisseria i havia de fer crema.
Vaig comprar un fogó petit elèctric per fer-la. A casa, amb aquest fogó, la faig fer 4 vegades, les 4 vegades ben cremada...
(Sort que ho vaig provar perquè si això et passa davant de 30 o 40 persones quedes molt fotut.... us ho dic per experiència perquè me n’han passat moltes)
Caram com pot ser ?.
La torno ha fer com sempre amb una vitroceràmica i queda perfecta a la primera. Per això vaig portar-la feta des de casa i vaig quedar com un senyor.
Per què no queda bé?.
Doncs suposo perquè el fogó elèctric que vaig comprar de inducció…aquest tipus de fogó fa que la crema surti malament.
Per mi, aquest és el secret....