Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 790 g.
Ingredients:
1º Elaboració:
1 = 150 g de MIX B MIX PAN (preparat per a pa
sense gluten).
2 = 110 g d'aigua
3 = 12 g de llevat (Levital) sense gluten.
Ingredients:
2º Elaboració:
1 = 350 g de MIX B MIX PAN (Preparat per pa
sense gluten).
2 = 275 g d'aigua.
3 = 2,5 g de goma xantana E- 415
3 = 2,5 g de goma xantana E- 415
4 = 6 g d'oli.
5 = 2 g de sal
Elaboració massa:
La mateixa que el Pa Casolà sense gluten. He posat la massa sobre la fusta de treball untada amb una mica
d'oli.
Amb l'ajuda d'un corró se li dóna la forma que es vol fer.
L'he pintat amb margarina vegetal amb un pinzell. Si és dura s'escalfa un mica al microones.
Abans de posar-la al forn s'ensucra.
I es va coent.
El forn ha tardat 22 minuts a arribar als
220ºC. Aquests minuts els hem d'afegir al temps de llevar. En ser la
safata freda, la temperatura baixarà a uns 180ºC, la temperatura de
cocció. I es deixa coure uns 30 minuts. Durant tot aquest temps la
temperatura ha estat de 180ºC, ni més ni menys (els temps són
mesures orientatives ja que depenen de si la coca es grossa, petita, gruixuda i també del tipus de forn)
Fa pocs dies era la festa major d'aquí Banyoles i una amiga em va dir si li volia fer pasta salada per pica pica pel dinar d'un d'aquests dies que es celebraven junts amb la família. També em va proposar de fer-ne una mica per a la seva neta, que és intolerant al gluten. Li vaig dir que no, però que faríem una cosa: "tu compres tots els ingredients sense gluten i jo vindré a casa teva a fer-la". Quan va ser feta vaig marxar cap a casa meva, content i feliç, perquè sabia que a la nena no li faria mal. En canvi fer les dues a casa meva, per més net que sigui, sempre em fa patir que no li faci mal.
En la propera entrada muntarem nata sense lactosa.