dijous, 12 de novembre de 2015

Coca dolça de pa sense gluten

Aquí teniu la coca dolça de pa per a tots els intolerants al gluten, per a fer un bon esmorzar o berenar. Com sempre, mirarem bé que tots els ingredients que fem servir siguin sense gluten i tots els estris estiguin ben nets.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 790 g.

Ingredients:
1º Elaboració:
150 g de MIX B MIX PAN (preparat per a pa sense gluten).
110 g d'aigua
12 g de llevat (Levital) sense gluten.
Ingredients:
2º Elaboració:
350 g de MIX B MIX PAN (Preparat per pa sense gluten).
275 g d'aigua.
2,5 g de goma xantana E- 415
6 g d'oli.
2 g de sal
Elaboració massa:
La mateixa que el Pa Casolà sense gluten. He posat la massa sobre la fusta de treball untada amb una mica d'oli.
Amb l'ajuda d'un corró se li dóna la forma que es vol fer.
He posat la coca sobre un paper de forn i aquest sobre una safata.
 Amb el dit he fet una mica de pressió i he marcat uns forats.
L'he pintat amb margarina vegetal amb un pinzell. Si és dura s'escalfa un mica al microones.
Posem la safata al forn a 30ºC.
Es deixa llevar uns 30 minuts fins que la massa pugi més del doble. Quan està a punt, es treu la safata del forn. Ara sí que cal anar amb compte i no tocar la massa, ni posar-la sobre el marbre fred.
Abans de posar-la al forn s'ensucra.
I es va coent.
El forn ha tardat 22 minuts a arribar als 220ºC. Aquests minuts els hem d'afegir al temps de llevar. En ser la safata freda, la temperatura baixarà a uns 180ºC, la temperatura de cocció. I es deixa coure uns 30 minuts. Durant tot aquest temps la temperatura ha estat de 180ºC, ni més ni menys (els temps són mesures orientatives ja que depenen de si la coca es grossa, petita, gruixuda i també del tipus de forn)


Després de 30 minuts. Ha quedat ben cuit, tan d'un costat.
Com de l'altre.
Fem les últimes fotos.

Vist de dins.
Fa pocs dies era la festa major d'aquí Banyoles i una amiga em va dir si li volia fer pasta salada per pica pica pel dinar d'un d'aquests dies que es celebraven junts amb la família. També em va proposar de fer-ne una mica per a la seva neta, que és intolerant al gluten. Li vaig dir que no, però que faríem una cosa: "tu compres tots els ingredients sense gluten i jo vindré a casa teva a fer-la". Quan va ser feta vaig marxar cap a casa meva, content i feliç, perquè sabia que a la nena no li faria mal. En canvi fer les dues a casa meva, per més net que sigui, sempre em fa patir que no li faci mal. 

En la propera entrada muntarem nata sense lactosa.