dijous, 26 de novembre del 2015

Pastís de crema amb nata, sense gluten ni lactosa

Avui farem el muntatge del pastís de crema, nata, sense gluten ni lactosa. Per muntar-lo hem de tenir tres preparats diferents: el pa de pessic sense gluten, la crema de cremar sense lactosa i la nata sense lactosa.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 840 g.

Elaboració:
Amb aquesta lira tallapastissos el tallem per la meitat. És un fil molt prim d'acer.
Amb una cartolina de plàstic he tallat dues rodones d'un centímetre més petites que la base del pa de pessic.
He posat a sobre de cadascuna la meitat del pa de pessic.
Fent-ho així es pot manipular molt més bé.
Aquí la crema de cremar sense lactosa amb les mateixes mesures que la recepta 325 g.
Amb la mà s'aguanta la meitat del pa de pessic i amb l'altra mà i l'espàtula es posa crema a les parets.
Amb l'espàtula es posa crema de cremar a la part de sobre.
S'escalfa la pala de cremar ben calenta i així a l'hora de cremar no s'enganxarà el sucre a la pala (si és freda, s'enganxa i malament rai). S'hi posa sucre, tan a les parets com a sobre.
Es crema una mica amb molt de compte, primer les parets.
També, la part de sobre.
És millor tornar a posar-hi sucre,i cremar-lo dues vegades.
Amb la ma se aguanta la meitat del pa de pessic sobre el plat del granet de la ametlla torrat i amb l'altra mà el posem a les parets.
Posem l'espàtula entra la cartolina de plàstic i sota el pastís de la part de sota.
L'aixecarem una mica i amb la mà i la espàtula el posarem sobre la safata.
Aquí tenim la nata sense lactosa 300 g.
Amb la mànega pastissera amb broca arrissada de 8 mm posarem la nata.
A la part del mig.
Amb l'espàtula i amb la mà agafarem la part de sobre i la posarem sobre la nata. Hem de mirar que ens quedi ben centrada amb la part de baix, també que ens quedi bé a la primera, quant menys la toquem i remenem millor. En un cassó hi posem tres cullerades de melmelada d'albercoc, una cullerada d'aigua i una cullerada de sucre. Ho posem al foc remenant amb una cullera i ho deixem bullir un minut. Ho passem per un colador, apretant amb la cullera i quedarà un xarop. Amb un pinzell el pintem amb molt de compte.
I es decora al vostre gust.
Ja el tenim fet.

Vist de dins.

Ara es hora de pensar què faré a la propera entrada!