divendres, 12 de febrer del 2016

Massa de pa sense gluten

Avui farem la massa per fer pa sense gluten amb una tècnica diferent És la segona vegada de fer-la i penso que pot anar molt bé per fer pa i un munt de coses més.
Ingredients:
1 = 500 g de MIX B MIX PAN (Preparat per pa sense gluten).
2 = 405 g d'aigua
3 = 12 g de llevat fresc (Levital) sense gluten.
4 = 1 g de sal.
Elaboració:
Per començar es posa el preparat per pa, el llevat esmicolat i la sal en el bol de l'amassadora.
Hi posem l'aigua de en mica amb mica.
Es treballa la massa a velocitat lenta uns 5 minuts. He posat aquesta pala d'amassar planera perquè l'altra no va gaire bé amb aquesta farina. Cap al final s'hi pot posar unes gotetes d'oli d'oliva. Si amassem a mà són uns 10 minuts.
Quan estigui ben amassat, es posa sobre la fusta de treball empolsinada amb una mica de preparat per pa.
S'aixafa amb les mans doblegant els costats cap al mig. Ho farem unes dues vegades (aixafar la massa vol dir funyir-la). Es molt important la textura de la massa: ha de ser justa, que no s'enganxi a la fusta de treball ni a les mans. Si s'enganxa, s'hi afegeix una mica de farina. Si és molt dura, malament rai..., s'hi pot afegir aigua amb molt de compte i treballar-la una mica més.
Se li dona forma rodona i la posem en un bol una mica empolsinat.
Es tapa amb un drap per a què no li toqui el aire, i es deixa reposar sobre la taula de la cuina.
Als 15 minuts la tornem aixafar sobre la fusta de treball.
Li donarem forma rodona, la posem altre vegada en el bol i es torna tapar amb el drap.
Després de 30 minuts, la tornem a aixafar sobre la fusta de treball (això fa que la massa tingui força i quedi esponjosa.) 
Tornem ha donar-li forma rodona, la posem en el bol, la tapem amb paper film i la posem en el congelador.
Un altre dia traurem la massa del congelador, la deixarem descongelar una nit a la nevera i farem  barretes petites com aquesta, d'uns 85 g.

En la propera entrada explicaré amb detall com l'he fet.