dijous, 18 de febrer de 2016

Pa barretes petites sense gluten

I continuant amb la massa de pa sense gluten aquí teniu aquestes barretes petites.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortiran 9 barretes d'un pes d'aproximadament 85 g per barreta.
Ingredients i elaboració:
Per la massa, mireu l'entrada de la massa de pa sense gluten. Tindrem un pes de massa de 900 g. Aquí la tenim descongelada després d'una nit a la nevera. Si encara està una mica congelada es deixa fora la nevera. (el punt de la massa és molt i molt important, ja veureu que augmenta una mica el volum i si està massa llevada malament, tot i que tampoc bé d'uns minuts. Aquest és el secret per a què puguem treballar-la molt i molt més bé).
S'aixafa amb les mans doblegant els costats cap al mig. I se li dóna forma rodona
Tallarem 9 trossos de 100 g cada un. Els pesem per a què quedin tots igual.
Amb les mans els donem forma rodona.
Després d'uns petits moments, formen les barretes.

Les posem sobre una tela de roba que tindrem una mica empolsinada de preparat per a pa i així no s'enganxaran a l'hora de posar-les sobre el paper de forn. Per a cada filera s'aixeca la roba per a què no s'enganxin de costat. Aquesta roba la tinc sobre la taula de la cuina a temperatura ambient.
Hi poso una capseta a cada costat i es tapa amb el drap per a què no li toqui el aire. Es deixa llevar, després d'uns 60 minuts s'engega el forn.
Després de 82 minuts ( 60 + 22 de escalfar el forn) mireu com han llevat.
Posem les barretes sobre paper de forn i sobre una reixeta. S'agafa un vas i s'hi posa l'ou, amb una forquilla es bat i amb un pinzell es pinten. (Aixo ho farem un minut abans de tenir el forn a 200ºC).
Amb una fulla o un ganivet ben fi s'hi fan uns talls.
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La reixeta freda el farà baixar a uns 170ºC, 180ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure.


El temps són mesures orientatives ja que depenen si les barretes són grosses o petites i també del tipus de forn. Després de 27 minuts ha quedat ben cuites.
Vist de dalt.
Vist de sota.
Sobre una safata.

Vist de dins.
Si aquestes receptes poden ajudar algú per a què el pa li quedi més bé, ja haurà valgut la pena de passar aquests petits moments que he estat per fer-les. En no portar gluten és una mica més complicat i també puc dir que aquesta vegada és la que m'han quedat més bé.
Pares, mares, avis, apreneu de fer aquests pa pels vostres fills o nets, que siguin intolerants al gluten. És molt i molt senzill de fer i tindreu un bon pa sense gluten.