Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament 500 g.
Ingredients:
1 = Pasta de full (una làmina de 275 g
fresca que compro al supermercat)
2 = Sucre
3 = 1 ou
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de
treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 260 x 380 x 3
mm.
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet he fet
8 tires de 30 x 380 mm.
Aquí tenim un tub de cartró de 55 x
320 mm (anava en un rotllo de paper
film) i un paper antiadherent de forn de 220 x 400 mm (quant més bo millor, és molt important). Aquest tub el
cargolem amb el paper.
Agafarem una tira i la cargolem sobre
el tub. S'agafa un vas i s'hi posa l'ou, amb una forquilla es bat i
amb un pinzell el pintarem una mica, uns dos centímetres del final de
la tira i així en posar l'altra ens quedarà soldada.
I així anem posant les tires.
Hem de mirar que tots els afegits
quedin en línia, sinó es talla la massa.
Amb l'ou batut i el pinzell el pintem.
I s'ensucra.
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La
safata freda el farà baixar a uns 170ºC, 180ºC. Aquesta serà la
temperatura que hem de tenir durant el temps de coure. Durant tot
aquest temps la temperatura ha estat de 170ºC-180ºC, ni més ni
menys (els temps són mesures orientatives ja que depenen si es gros
o petit.)
Després dels 24 minuts, ha quedat ben
cuit.
Vist de dins.
He posat la nata
muntada en una mànega on
hi havia posat un embut molt llarg i així
ho he emplenat fins el centre, la meitat per cada costat.
Amb un ganivet he afinat la nata d'un costat.
Amb un ganivet he afinat la nata d'un costat.
I de l'altre.
S'empolsina amb sucre fi.
L'he posat sobre una safata.
I aquí dos de més petits de 250 g cadascun, fets amb la mateixa tècnica i empolsinats amb cacau amarg. El tub és d'un rotllo de paper de
cuina de 45 x 220 mm.