divendres, 5 de febrer de 2016

Cilindre de full i nata

Aquí teniu un cilindre de pasta de full, omplert de nata i empolsinat amb sucre fi.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 500 g.
Ingredients:
Pasta de full (una làmina de 275 g fresca que compro al supermercat)
Sucre
1 ou
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 260 x 380 x 3 mm.  
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet he fet 8 tires de 30 x 380 mm.
Aquí tenim un tub de cartró de 55 x 320 mm (anava en un rotllo de paper film) i un paper antiadherent de forn de 220 x 400 mm (quant més bo millor, és molt important). Aquest tub el cargolem amb el paper.
Agafarem una tira i la cargolem sobre el tub. S'agafa un vas i s'hi posa l'ou, amb una forquilla es bat i amb un pinzell el pintarem una mica, uns dos centímetres del final de la tira i així en posar l'altra ens quedarà soldada.
I així anem posant les tires.
Hem de mirar que tots els afegits quedin en línia, sinó es talla la massa.                            
Amb l'ou batut i el pinzell el pintem.  
I s'ensucra.   
Tindrem un paper de forn sobre una safata i hi posem el cilindre. Hem de mirar que els afegits quedin a la part de sota.
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La safata freda el farà baixar a uns 170ºC, 180ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure. Durant tot aquest temps la temperatura ha estat de 170ºC-180ºC, ni més ni menys (els temps són mesures orientatives ja que depenen si es gros o petit.)


 Després dels 24 minuts, ha quedat ben cuit.
Quan han estat fred, ben fred, he tret el tub i després el paper, així de fàcil.
Vist de dalt.
Vist de dins.
Aquí tenim nata muntada (la fem amb 400 g de nata per muntar.)
He posat la nata muntada en una mànega on hi havia posat un embut molt llarg i així ho he emplenat fins el centre, la meitat per cada costat.
 Amb un ganivet he afinat la nata d'un costat. 
I de l'altre.
S'empolsina amb sucre fi.
L'he posat sobre una safata.
I aquí dos de més petits de 250 g cadascun,  fets amb la mateixa tècnica i empolsinats amb cacau amarg. El tub és d'un rotllo de paper de cuina de 45 x 220 mm.
Feia molts dies que volia fer aquests cilindres i estic molt content de com han quedat. Han sortit a la primera!!!.