Ingredients:
1 = Pasta de full (una làmina de 275 g
fresca que compro al supermercat)
2 = Sucre
3 = Granet d'ametlla
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de
treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 250 x 400 x 3
mm.
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet he
tallat un rectangle de 140 x 300 mm, dues tires 25 x 300 mm i dues de
25 x 140 mm.
Han sobrat uns trossets que n'he fet
ulleres.
S'agafa un vas i s'hi posa l'ou, amb
una forquilla es bat i amb un pinzell pintarem molt poc, uns tres
centímetres de la vora.
Tallarem les puntes de les tires amb
diagonal a 45º i les posaren a sobre.
S'apreten una mica per a que quedin
soldades.
Amb l'ou batut i el pinzell pintem les vores.
He tallat un paper antiadherent de forn de 110 x 270 mm, he doblegat un centrímetre de cada costat i ha quedat una capseta de 90 x 250 mm i l'he posat dintre el marc de la massa.
Hi he posat llegums secs a sobre per que
facin de pes (cigrons que quan tinguem la base cuita ens serviran per una
altra vegada)
Posarem una mica de granet d'ametlla a tot vol.
Abans de posar-la al forn la deixarem
reposar una mica, així les tires quedaran més soldades i s'ensucra
tot vol.
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La
safata freda el farà baixar a uns 170ºC - 180ºC. Aquesta serà la
temperatura que hem de tenir durant el temps de coure. Durant tot
aquest temps la temperatura ha estat de 170ºC - 180ºC, ni més ni
menys (els temps són mesures orientatives ja que depenen si és
grossa, petita, gruixuda o prima.)
I fem les últimes fotos.
Vist de sota.
Un altre dia farem una altra entrada fent l'acabat final d'aquesta base de pasta de full i tindrem un bon pastís amb crema i fruites....