divendres, 4 de març del 2016

Base pastissos de pasta de full

Amb aquesta base de pasta de full podrem fer un munt de bons pastissos!

Ingredients:
1 =  Pasta de full (una làmina de 275 g fresca que compro al supermercat)
2 = Sucre
3 = Granet d'ametlla
Elaboració:
He empolsinat una miqueta la fusta de treball i hi he posat la làmina de pasta de full de 250 x 400 x 3 mm.
Amb l'ajuda d'un regle i un ganivet he tallat un rectangle de 140 x 300 mm, dues tires 25 x 300 mm i dues de 25 x 140 mm.
Han sobrat uns trossets que n'he fet ulleres.
S'agafa un vas i s'hi posa l'ou, amb una forquilla es bat i amb un pinzell pintarem molt poc, uns tres centímetres de la vora.    
Tallarem les puntes de les tires amb diagonal a 45º i les posaren a sobre.
S'apreten una mica per a que quedin soldades.
Amb l'ou batut i el pinzell pintem les vores.
Amb la punta d'un ganivet la punxarem una mica per a que en coure no es facin bombolles.
He tallat un paper antiadherent de forn de 110 x 270 mm, he doblegat un centrímetre de cada costat i ha quedat una capseta de 90 x 250 mm i l'he posat dintre el marc de la massa.
Hi he posat llegums secs a sobre per que facin de pes (cigrons que quan tinguem la base cuita ens serviran per una altra vegada)
Posarem una mica de granet d'ametlla a tot vol.
Abans de posar-la al forn la deixarem reposar una mica, així les tires quedaran més soldades i s'ensucra tot vol.
I es va coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC. La safata freda el farà baixar a uns 170ºC - 180ºC. Aquesta serà la temperatura que hem de tenir durant el temps de coure. Durant tot aquest temps la temperatura ha estat de 170ºC - 180ºC, ni més ni menys (els temps són mesures orientatives ja que depenen si és grossa, petita, gruixuda o prima.)


Després dels 21 minuts, ha quedat ben cuita. (En el forn, per a que ens quedi bé, és una mica complicat: el gruix de la safata, l'altura on la posem, controlar bé la temperatura... Moltes vegades va molt i molt bé en els primers minuts encendre només les resistències de sota. Aquí les he tingut enceses els primers 6 minuts. Si fos al revés quedaria cuita de seguida de sobre i no es podria inflar. No és només la pasta de full, si no tot el que fem. Només se n'aprèn fent-ho forças vegades, aquest és el secret...)
I fem les últimes fotos.
Vist de sota.


Un altre dia farem una altra entrada fent l'acabat final d'aquesta base de pasta de full i tindrem un bon pastís amb crema i fruites....