dijous, 24 de març de 2016

Bunyols de vent 2016 sense gluten ni lactosa

Modificada (13-11--2016)
Aquests any farem els bunyols sense gluten ni lactosa. He fet moltes i moltes proves... Els volia fer amassant però en no portar gluten és molt i molt complicat. Queden bons però no presentables i és molt i molt difícil de treballar la massa. I vaig pensar.... els faré de vent, (quan vaig veure que lligava la massa, ja els tinc.....). Ara sí, senzills, ràpids i no cal dir-ho, molt bons.

Ingredients:
100 g de MIX B MIX PAN (preparat per a pa sense gluten).
62 g de llet vegetal d'ametlles.
62 g de aigua.
50 g de margarina vegetal.
2'5 g de sal.
2'5 g de sucre.
2 ous.
1 g de matafaluga.

Aquestes proporcions es poden multiplicar o dividir proporcionalment segons si volem fer-ne més o menys. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 325 g.
Elaboració:
Posarem tots els ingredients en un cassó menys la farina i els ous.
Ho posem al foc i remenem fins que arrenqui el bull.
En el moment de bullir, la margarina ha d'estar ben fosa. Després hi tirem de cop la farina.
Amb l'espàtula ho remenem una mica depressa per a què no s'agafi al fons del cassó, deixant-la coure un minut o dos. La deixem refredar.
Els ous els haurem trencat en un vas. (Mirant que tinguin un pes de110 g, depèn si són grossos o petits).  Quan tinguem la pasta una mica freda hi tirem el primer ou de cop i ho remenem amb l'espàtula.
Ens quedarà molt tallada, no us espanteu. Anirem remenant fins que ens quedi amassada.
Hi tirem l'altre ou.
Aquests cop ja costarà menys.
Ja la tenim barrejada.
Posem la pasta en una mànega pastissera amb broca llisa de 18 mm.
Amb la mà agafarem l'espàtula, la tindrem molt poc untada d'oli i a sobre amb la mànega hi fem els bunyols, tirant la manega avall.

Tindrem el oli calent ha 175ºC 180ºC, ni més ni meys.
I es va coent.
(Aquí està el secret de coure'ls bé)
Amb un ganivet untat amb oli els posarem a la paella amb molt de compte que l'oli crema molt! Quan estan bé de color es giren per coure'ls de l'altre costat, molts es giren tots sols. (no he apuntat el temps de coure'ls perquè s'hi ajuntant un munt de coses, la temperatura d'oli, si és molt calent de seguida agafaran massa color, no s'inflaran i no quedaran cuits de dins. Si són més grossos o més petits. Cal controlar la temperatura de l'oli amb termòmetre, o fer-los forças vegades perquè és com s'aprèn) Quan estan cuits es treuen.


Es deixant refredar ben freds.
         
Com que la massa porta tant poc de sucre, s'han d'ensucrar amb sucre fi, una miqueta.
I ja els tenim!!!.Molta gent entra en aquest blog buscant els bunyols sense gluten. Doncs aquí els teniu, si aquesta recepta pot ajudar algú, seria molt feliç...  així tots els intolerants al gluten i la lactosa tenen els seus bunyols!!!!.