Modificada
(13-11--2016)
Aquests any farem els bunyols sense gluten ni lactosa. He fet moltes i moltes
proves... Els volia fer amassant però en no portar gluten és molt i
molt complicat. Queden bons però no presentables i és molt i molt difícil de treballar la massa. I vaig pensar.... els faré de vent, (quan vaig veure que
lligava la massa, ja els tinc.....). Ara sí, senzills, ràpids i no cal dir-ho, molt bons.
Ingredients:
1 = 100 g de MIX B MIX PAN (preparat per a pa sense gluten).
2 = 62 g de llet vegetal d'ametlles.
3 = 62 g de aigua.
4 = 50 g de margarina vegetal.
5 = 2'5 g de sal.
6 = 2'5 g de sucre.
7 = 2 ous.
8 = 1 g de matafaluga.
Aquestes proporcions es poden multiplicar o dividir proporcionalment segons si volem fer-ne més o menys. Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 325 g.
Elaboració:
En el moment de bullir, la margarina ha d'estar ben fosa. Després hi tirem de cop la farina.
Hi tirem l'altre ou.
Posem la pasta en una mànega pastissera amb broca llisa de 18 mm.
I es va coent.
(Aquí està el secret de coure'ls bé)
Amb un ganivet untat amb oli els posarem a la paella amb molt de
compte que l'oli crema molt! Quan estan bé de color es giren per
coure'ls de l'altre costat, molts es giren tots sols. (no he apuntat el temps de coure'ls perquè s'hi ajuntant un munt
de coses, la temperatura d'oli, si és molt calent de seguida agafaran
massa color, no s'inflaran i no quedaran cuits de dins. Si són més
grossos o més petits. Cal controlar la temperatura de l'oli amb termòmetre,
o fer-los forças vegades perquè és com s'aprèn) Quan
estan cuits es treuen.Es deixant refredar ben freds.