Aquests any farem els panellets en forma de patata.
Amb una mica de pràctica aquests sí que són molt i molt senzills, i
ràpids de fer.
Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 490 g.
Ingredients:
1 = Massapà per fer panellets.
Elaboració:
Aquí tenim la massa amb les mateixes mesures que les de l'entrada del Massapà per fer panellets. La massa no s'ha d'enganxar a la fusta de treball, ni tampoc a les mans. Si s'enganxa hi afegim farina d'ametlla i sucre proporcionalment; si és massa dura, s'hi afegeix una mica d'aigua. Ha de quedar just per a que no s'enganxi i poder-la treballar bé (la que he fet, sense posar-hi res, ha quedat perfecta). Quan menys la toquem i remenen millor, perquè també trauria l'oli d'ametlla i en coure'ls quedarien desformades i planeres.
Els posem sobre paper de forn que tindrem sobre una safata. En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i amb molt de compte els pintem amb un pinzell.
I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC, les
resistències enceses a dalt i a baix i els courem 6 minuts sense
ventilador.
En ser la safata gruixuda i l'altura
que l'he posat, han quedat perfectes, tan de sobre com de sota.
Les posem sobre una safata.
Vist de dins.
Han de tenir una ombra de color, però
han de ser tous de dintre. Aquest és el secret per a que quedin bons i el més bo de
tot és que porten molt poc sucre i això és important!
Una forma ben original i segur que ben bons.
ResponEliminaPetons.
Han quedan ben xules! I ben tendres de dins!!😍 Saps que les patates de massapà (Marzipankartoffeln) són un clàssic del Nadal a Alemanya, Àustria i Suïssa? 😀 Jo les publicaré durant l'Advent!😉 Petons
ResponElimina