dimecres, 26 d’octubre de 2016

Panellets en forma de patata, 2016


Aquests any farem els panellets en forma de patata. Amb una mica de pràctica aquests sí que són molt i molt senzills, i ràpids de fer.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 490 g.

Ingredients:
Massapà per fer panellets.

Elaboració:
Aquí tenim la massa amb les mateixes mesures que les de l'entrada del Massapà per fer panellets. La massa no s'ha d'enganxar a la fusta de treball, ni tampoc a les mans. Si s'enganxa hi afegim farina d'ametlla i sucre proporcionalment; si és massa dura, s'hi afegeix una mica d'aigua. Ha de quedar just per a que no s'enganxi i poder-la treballar bé (la que he fet, sense posar-hi res, ha quedat perfecta). Quan menys la toquem i remenen millor, perquè també trauria l'oli d'ametlla i en coure'ls quedarien desformades i planeres.
Tallarem la massa per la meitat, amb les mans l'estirem fent dos cilindres i amb una rasqueta, fem trossets de 18 g cadascun.
Els he pesat amb una balança per a que quedin totes més o menys iguals.
Agafarem un trosset i el voltarem una mica amb les mans per a que ens quedi en forma de patata.
Amb la punta del bastonet, farem uns forats que serà d'on sortiran els grills.
Els posem sobre paper de forn que tindrem sobre una safata. En un vas s'hi posa un ou, es bat amb una forquilla i amb molt de compte els pintem amb un pinzell.
I es van coent.
Tindrem el forn calent a 200ºC, les resistències enceses a dalt i a baix i els courem 6 minuts sense ventilador.


En ser la safata gruixuda i l'altura que l'he posat, han quedat perfectes, tan de sobre com de sota.

He posat un pinyó a cada forat.
Les posem sobre una safata.

Vist de dins.

Han de tenir una ombra de color, però han de ser tous de dintre. Aquest és el secret per a que quedin bons i el més bo de tot és que porten molt poc sucre i això és important!

2 comentaris:

  1. Una forma ben original i segur que ben bons.
    Petons.

    ResponElimina
  2. Han quedan ben xules! I ben tendres de dins!!😍 Saps que les patates de massapà (Marzipankartoffeln) són un clàssic del Nadal a Alemanya, Àustria i Suïssa? 😀 Jo les publicaré durant l'Advent!😉 Petons

    ResponElimina