dimarts, 15 de novembre del 2016

Pasta choux sense gluten


Aquí tenim un altre ingredient per fer més coses sense gluten. Fa molts i molts anys que una amiga (que ja he perdut ) em va dir si li volia ensenyar de fer coses per la seva neta que és intolerant al gluten.
Durant aquests temps no només jo li vaig ensenyar a ella sinó que ella també em va ensenyar a mi.  

Aquestes proporcions es poden multiplicar o dividir proporcionalment segons si volem fer-ne més o menys.

Ingredients:
1 = 165 g d'aigua (surten unes 48 lioneses.)
2 = 135 g de MIX B MIX PAN (preparat per a pa sense gluten).
3 = 53 g de greix de porc ben bo.
4 = 4 ous (225 g aproximadament.)
5 = 2 g de sal.

Notes:
Aquests preparat de pa l'he passat per un colador per a que quedi ben esponjòs.
El greix de porc és casolà: compro cansalada grassa en una carnisseria de confiança, la tallo a trossets, els poso en una cassola a coure i ja tinc el greix de porc.
Elaboració:
nº 1- Posarem tots els ingredients en un cassó menys la farina i els ous.

nº 2- Ho posem al foc.

nº 3- Remenem fins que arrenqui el bull.

nº 4 - En el moment de bullir hi tirem de cop la farina. Amb l'espàtula ho remenem una mica depressa per a què no s'agafi al fons del cassó, deixant-la coure un minut o dos.

nº 5- La deixem refredar.


nº 1- Els ous els haurem trencat en un vas (mirant que tinguin un pes de 225 g, depèn si són grossos o petits).

nº 2- Quan tinguem la pasta una mica freda hi tirem el primer ou de cop i ho remenem amb l'espàtula. Ens quedarà molt tallada, no us espanteu. Anirem remenant fins que ens quedi amassada.

nº 3- Hi tirem un altre ou i la tornem amassar. Aquests cop ja costarà menys.

nº 4- Hi tirem el tercer ou i fem el mateix.

nº 5- El quart ou i tornar-la a treballar.

nº 6- L'hem de treballar una miqueta per a què la massa quedi ben barrejada. 


D'aquí endavant farem més coses sense gluten.


La propera entrada seran les lioneses de crema encaramelades i empolsinades amb sucre fi, sense gluten i sense lactosa.


1 comentari: