Durant aquests temps no només jo
li vaig ensenyar a ella sinó que ella també em va ensenyar a mi.
Aquestes proporcions es poden
multiplicar o dividir proporcionalment segons si volem fer-ne més o
menys.
Ingredients:
1 = 165 g d'aigua (surten unes 48
lioneses.)
2 = 135 g de MIX B MIX PAN (preparat per a
pa sense gluten).
3 = 53 g de greix de porc ben bo.
4 = 4 ous (225 g aproximadament.)
5 = 2 g de sal.
Notes:
Aquests preparat de pa l'he passat per
un colador per a que quedi ben esponjòs.
El greix de porc és casolà: compro
cansalada grassa en una carnisseria de confiança, la tallo a
trossets, els poso en una cassola a coure i ja tinc el greix de
porc.
Elaboració:
nº 1- Posarem tots els ingredients en
un cassó menys la farina i els ous.
nº 2- Ho posem al foc.
nº 3- Remenem fins que arrenqui el
bull.
nº 4 - En el moment de bullir hi tirem
de cop la farina. Amb l'espàtula ho remenem una mica depressa per a
què no s'agafi al fons del cassó, deixant-la coure un minut o dos.
nº 1- Els ous els haurem trencat en un
vas (mirant que tinguin un pes de 225 g, depèn si són grossos o
petits).
nº 2- Quan tinguem la pasta una mica
freda hi tirem el primer ou de cop i ho remenem amb l'espàtula. Ens
quedarà molt tallada, no us espanteu. Anirem remenant fins que ens
quedi amassada.
nº 3- Hi tirem un altre ou i la
tornem amassar. Aquests cop ja costarà menys.
nº 4- Hi tirem el tercer ou i fem el
mateix.
nº 5- El quart ou i tornar-la a
treballar.
Una bona recepta perque tothom pugui gaudir d'unes postres dolces.
ResponEliminaPetons.