I arribaen les lioneses de crema, encaramelades i també empolsinades amb sucre
fi, sense gluten i sense lactosa.
Quan vaig fer l'entrada dels bunyols sense gluten, vaig veure
ben clar que podia fer lioneses. La massa lligava, i si amb l'escalfor de l'oli s'inflava, amb l'escalfor del forn també s'inflaran.
Ja les tinc!!Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament 1080 g.
Ingredients:
Les mateixes mesures de la recepta de la pasta choux sense gluten.
Posem la pasta choux en una mànega
pastissera amb broca llisa de 12 mm.
Amb la mànega he fet muntanyetes de la
mida de mitja nou. Si al final de tenir-les totes fetes, sobra una mica de pasta,
podeu posar-la amb molt de compte a sobre de les que us hagin quedat
més petites, encara queden més bé.
Cal posar-les una mica separades perquè
s'inflaran molt i es podrian tocar.
Les he fet sobre una planxa de silicona i aquesta sobre una
reixeta, perque així tenen molta més escalfor a la part sota, que és el que fa que s'inflin molt més.
I es van coent.
(amb l'escalfor del forn també s'inflaran)
S'ha de mirar que quan les tinguem fetes, el forn ha d'estar a 200ºC. Hi posem la reixeta, depèn molt de l'altura on es posa, mireu el fons del forn (foto 0 i 48). Per la temperatura mireu el termòmetre. Es couen uns 24 minuts, escalfor a dalt i a baix sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades. Després dels 24 minuts he tancat el forn i he obert la porta un segon perquè surti el vapor. Amb el forn tancat les he deixat dintre uns 24 minuts més.
(amb l'escalfor del forn també s'inflaran)
S'ha de mirar que quan les tinguem fetes, el forn ha d'estar a 200ºC. Hi posem la reixeta, depèn molt de l'altura on es posa, mireu el fons del forn (foto 0 i 48). Per la temperatura mireu el termòmetre. Es couen uns 24 minuts, escalfor a dalt i a baix sense ventilador. En cap cas es pot obrir la porta: sortiria el vapor i no s'inflarien. Només es pot obrir quan estiguin daurades. Després dels 24 minuts he tancat el forn i he obert la porta un segon perquè surti el vapor. Amb el forn tancat les he deixat dintre uns 24 minuts més.
Vist de dalt.
Vist de sota.
Vist de dins.
L'he posat a la mànega pastissera amb broca llisa de 8 mm.
La meitat de les lioneses les he posat sobre el marbre. He posat sucre, amb molt poca aigua en un cassó i aquest al foc. Quan està una mica fos, he abaixat el foc per a que es faci a poc a poc, així tenim més autonomia perquè no agafi massa color. Quan tenim el sucre al seu punt, n'hi tirem a sobre amb un cullera. S'ha d'anar amb molt, però molt de compte perquè el sucre crema molt.
Pares, avis, us animo a fer-les si teniu, fills o nets
intolerants al gluten. Són molt senzilles de fer i així ells tindran
unes bones postres.
Quina bona proposta! Tinc una amiga que no en pot prendre de gluten i la sorprendré amb aquestes lioneses! Gràcies i salutacions
ResponEliminaM'he quedat parada!! Intento que no em passi però a vegades encara em poden els perjudicis i quan veig una recepta sense gluten, em surt una ganyota... què hi farem! Som humans! :) Però he dir que cada vegada m'emporto una bona lliçó: no hauria dit mai al veure la foto que aquestes lioneses són sense gluten ni lactosa!!! Fantàstiques! I no dubtis que les recomanaré!
ResponEliminaUna abraçada