Aquest any 2016, farem la barra de torró de
massapà amb fruita per la nostra col·lecció.
Amb les proporcions d'aquesta recepta
sortirà un pes d'aproximadament de 400 g per barra.
Ingredients:
1 = 300 g de farina d'ametlles.
2 = 300 g de sucre.
3 = 110 g de fruita confitada.
4 = 75 g d'aigua.
5 = 75 g de nata.
6 = 37,5 g de llet amb pols.
Elaboració:
Notes:
* Quan comprem la farina d'ametlla a
vegades no és prou fina. Si es vol fer més fina es pot passar per
la picadora, però molt poc perquè trauria l'oli de l'ametlla i no
aniria bé.
1- La posem en un bol.
4- Hi posem també la nata.
5- I es torna a barrejar, molt poc.
Per fer el xarop.
1- Es posa el sucre en un cassó.
2- I també l'aigua.
3- Aquest al foc, remenant amb una cullera.
4- I es deixa bullir a 138ºC, ni més
ni menys.
Notes:
* Abans, per saber la temperatura, el
bon pastisser, quan pensava que més o menys el xarop estava al seu
punt, posava una cullera en el sucre quan bullia i de seguida la
posava en un vas d'aigua. Amb la punta dels dits agafava el sucre que
hi havia a la punta de la cullera, l'apretava fent una boleta i ja
sabia si estava al seu punt, bé. Això és el que es feia quan no hi
havia termòmetres.
5- Quan el sucre està al seu punt, es
treu del foc i s'hi tira de cop la farina d'ametlla, en el mateix
cassó. I es barreja ràpidament amb una espàtula de fusta.
Notes:
* Amb l'espàtula s'ha de barrejar
quant menys millor, sense apretar la massa, i treballar-la ben poc.
1- De seguida ho posem al motlle i l'apretem fins a que quedi més o menys
uns 10 mm de gruix.
2- S'hi posen els trossets de fruita confitada.
3- I la resta de la massa a sobre.
4- L'apretem amb una rasqueta per a que la massa quedi ben compacta.
2- He tret el paper de tot vol.
4- Vist de dins.
I ja tinc molts dies per pensar com fer la entrada del torró del
pròxim any 2017... el farem ben maco i ben bo!!!.
Que tingueu un bon Nadal, una molt bona entrada d'any nou i un
feliç 2017
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada