divendres, 16 de desembre de 2016

Barra de torró de massapà amb fruita


Aquest any 2016, farem la barra de torró de massapà amb fruita per la nostra col·lecció.

Amb les proporcions d'aquesta recepta sortirà un pes d'aproximadament de 400 g per barra.

Ingredients:
300 g de farina d'ametlles.
300 g de sucre.
110 g de fruita confitada.
75 g d'aigua.
75 g de nata.
37,5 g de llet amb pols.  

He fet aquest motlle de fusta desmuntable de 240x80x30 mm, perquè aixi quedarà el torró a mida per posar-lo a la capsa de cartró. De totes maneres podeu fer servir altres motlles: de silicona, d'alumini per canelons....els que vulgueu.
En ser de fusta l'he forrat amb paper de forn per a que no s'hi enganxi la massa i surti a la primera.
Elaboració:
Notes:
* Quan comprem la farina d'ametlla a vegades no és prou fina. Si es vol fer més fina es pot passar per la picadora, però molt poc perquè trauria l'oli de l'ametlla i no aniria bé.

1- La posem en un bol.

2-  Afegim la llet en pols.

3- Amb una espàtula es barreja.

4-  Hi posem també la nata.

5- I es torna a barrejar, molt poc.


Per fer el xarop.
1- Es posa el sucre en un cassó.

2- I també l'aigua.

3- Aquest al foc, remenant amb una cullera.

4- I es deixa bullir a 138ºC, ni més ni menys.

Notes:
* Abans, per saber la temperatura, el bon pastisser, quan pensava que més o menys el xarop estava al seu punt, posava una cullera en el sucre quan bullia i de seguida la posava en un vas d'aigua. Amb la punta dels dits agafava el sucre que hi havia a la punta de la cullera, l'apretava fent una boleta i ja sabia si estava al seu punt, bé. Això és el que es feia quan no hi havia termòmetres.

5- Quan el sucre està al seu punt, es treu del foc i s'hi tira de cop la farina d'ametlla, en el mateix cassó. I es barreja ràpidament amb una espàtula de fusta.

Notes:
* Amb l'espàtula s'ha de barrejar quant menys millor, sense apretar la massa, i treballar-la ben poc.



1- De seguida ho posem al motlle i l'apretem fins a que quedi més o menys uns 10 mm de gruix.

2- S'hi posen els trossets de fruita confitada.

3- I la resta de la massa a sobre.

4- L'apretem amb una rasqueta per a que la massa quedi ben compacta.


1- L'he deixat refredar unes 12 hores en un lloc fresc, no a la nevera. He desmuntat el motllo.

2- He tret el paper de tot vol.

3- Amb dues fustes de 15 mm de gruix i un ganivet ben fi, l'he tallat per la meitat amb molt de compte.

4- Vist de dins.


Ho he posat en dues capsetes.


I ja tinc molts dies per pensar com fer la entrada del torró del pròxim any 2017... el farem ben maco i ben bo!!!.


Que tingueu un bon Nadal, una molt bona entrada d'any nou i un feliç 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada