dissabte, 21 de gener de 2012

Palos de nata


Amb la pasta choux farem palos de nata encaramelats. Per fer-los hem de tenir dos preparats: la pasta choux i la nata. Els palos és una de les pastes que porten menys sucre i això és molt important. Hem de pensar que la massa no en porta, la nata molt poc i el caramel de sobre n'hi posem molt poquet. Es poden fer sense caramel o una mica empolsinats amb sucre fi.
Elaboració:
1-Posem la pasta choux en una mànega pastissera (són les mesures dels ingredients de la recepta de la pasta choux)
2-Amb la mànega pastissera farem els palos sobre una planxa de silicona, d'uns onze centímetres de llarg i una mica separats perquè s'inflaran i no volem que es toquin.
3-Tindrem el forn a 180ºC i hi posarem la safata ha dintre.
4-Els courem uns 30 minuts. En cap cas es pot obrir la porta del forn doncs marxaria el vapor que és el que els infla. No es pot obrir fins que quasi estiguin cuits. Ens hem d'assegurar que quedin cuits de dins i secs de fora. El temps de forn són mesures orientatives ja que depenen de si el palo és gros o petit i del tipus de forn. 
5-Quan estiguin freds en tallem una tercera part amb el ganivet de serreta, mirant que la part més maca sigui allà on tallem.
6-Posarem els palos sobre el marbre de la cuina separats l'un de l'altre. En un cassó farem el caramel i quan el tinguem mig fet, abaixarem el foc per a que no escalfi tant, així tindrem més temps per treballar-lo i quedarà d'un color molt més maco. Amb una cullera el tirarem a sobre els palos (Compte que crema molt!).
7-Amb el ganivet repassarem el tall que hem fet i amb una mànega pastissera els omplirem de nata.

Aquí en tenim un.
Ha quedat maco i boníssim! 

3 comentaris:

  1. Ostres Ramon, aquesta es una de les meves receptes pendents, la pasta soux......i veient aquest palos; laveritat es que un per berenar si que m'el menjaria.
    Fins aviat !!!

    ResponElimina
  2. Hola Ramón, que difícil ha sido encontrar donde ponerte mensajes jeje.... he estado mirando tu página y me han encantado la pinta que tienen tus tortell de crema, aunque yo uso otra receta que lleva proporción de leche, la pinta del caramelo me ha encantado y me gustaría probarla, podrías compartir tu receta de caramelo si es posible? Muchas gracias!

    ResponElimina